Visāda veida jaunākās ziņas

Pirmais paspēju

2 Likes

Nu jā, tur jāsāk domāt par risinājumiem. Ir daudz vietas pasaulē kurās cilvēki un lāči mierīgi sadzīvo, bet ir jābūt sistēmai, kas aizsargā abus. Ir tāds teiciens “a fed bear is a dead bear”, jo lāčus, kuri pierod ēst cilvēku atkritumus, mēdz uzreiz “iznīcināt” pēc vadlīnijām, pirms tie kādam uzbrūk, jo citādāk tie agrāk vai vēlāk kādam uzbruks, un tā pat būs jānogalina. Taču, tas ir tikai viens lācis, pārējie ir tomēr aizsargāti, kamēr neparādās pieradināšanas pazīmes. Ir nepieņemami, ka par šo un ar atkritumiem nav jau izstrādāta sistēma, ja ir plāns ļaut viņiem vairoties, jo cieš gan cilvēki, gan lāči.

1 Like

Redz mēs runājam par tām pašām problēmām. A fed bear is a dead bear is a reality, because when a bear starts associating human teritory with food the risk is hightened, and at that point nothing will make the bear stay in forests when it’s hungry.

Diemžēl, populācijas piaugums ir pārāk ātrs, un netiek veidoti risinājumi, nav resursu tam arī. Padomā kāds būtu outrage, ja tagad sāktu uzstādīt kaut kādas speciālas mistkastes, un būtu stingrāki reguli par ēdienu bio atkritumiem, kamēr ir citu kritisku infrastruktūras projektu kam resursi JAU trūkst.

EDIT: Vēl jo vairāk, dēļ tā, ka tas radīs cilvēkiem neērtības. Runājot par mistkastes dizaina problēmu.

Es uzskatu ka cilvēkiem ir jārūpējas par savu un citu cilvēku drošību pirmām kārtām. Otrajā kārtā, sev tuvu vai svarīgu dzīvnieku un augu. Tikai tad var sākt domāt par pārējo.

Un protams lielākā daļa lāču pat neredzēs cilvēku savā dzīvē, bet daži lāči atradīs ēdienu, vai pilsētā, vai bišu dravā, vai kādā lopkopības sētā. Un tad risks piaug.

1 Like

Man liekas jau iepriekšējā diskusijā ļoti skaidri iezīmējās tās līnijas- laucinieki grib iespējas lāci medīt, pilsētnieki ir kategoriski pret. Tā kā normālos apstākļos pilsētniekiem ir daudz mazāka iespēja reāli zaudēt jebko no lāča, es ceru ka visi Jēkabpilieši un vēlāk citi novērtēs šo reto iespēju patiešām sadzīvot ar lāci dzīvē nevis tikai uz papīra :joy:

3 Likes
1 Like

To reāli dzirdēja un pēc tam oda pēc dūmiem visa valsts. :joy: Ja pa nopietno, ļoti pat veiksmīgi, ka neviens neuzgāja gaisā.

2 Likes

Ar 300 tonnu jaudu virs ASV eksplodējis meteorīts | tv3.lv Ar 300 tonnu jaudu virs ASV eksplodējis meteorīts | tv3.lv

1 Like
1 Like

Publicētas 2027. gada PČ grupas: Latvija, Somija, Šveice… - Hokeja ziņas

image

Ukraina ar Kazahstānu bija izkļuvušas ārā no savām grupām šogad, kā saprotu
Protams nav gala saraksts, var mainīties, bet nākam gad būs ko pasvīst.

6 Likes

Mana pirmā reakcija:

Jerry Seinfeld GIF

1 Like

Kā šo varētu paskaidrot savai ģimenei…

4 Likes

Es biju dzirdējis par to pēdu sulu, bet tobrīd vēl neviens nebija slimnīcā nonācis

Tas atgādina pirms pāris gadiem lasīto - austrāliete, kura pārdeva pirdienus burkā pa pa 100$ :joy:

1 Like

i saw a clip of the girl in miku cos from the post, where she was dripping the juice into a guy’s mouth, like to be detailed xd - she soaked her feet in the “juice”, and then took them out and dripped the “feet juice” from her bear feet into the guys mouth… the guy swallowed multiple “loads” of it… ahem…

And then a few hours later this was on my feed :distorted_face:

e-girl bathwater nākamā forma?

pretty much, this been a trend in cons recently, tho after this incident it might get banned

Lol. Pašiem bija jāapzinās higiēnas riski. Un arī tas nebija organizācijas iniciatīva, it kā nav rēalu pamatu sūdzēt. Lai tiesā to ķolku, kas uzstaisīja šo izklaidošo aktivitāti, but rēali nav par ko. Lai tie džeki iziet šo Minimālās higiēnas prasības pārtikas uzņēmumā - Kursi - higienasprasibas.lv . :)

1 Like

yup

Lietuvā, cik noprotu šodien