Šīs jau ir mazliet vecas ziņas, kad šis notika man galīgi nebija brīva brīža par šo pastāstīt, bet nu tā pat interesanti. Ar topošo Space Marine 2 spēle ir noticis liels upsītis - jeb kāds nezināms cilvēks ir nopludinājis tīklā pilnu spēles versiju aptuveni 18 dienas atpakaļ.
Spēles plānotais publikācijas datums ir 9. septembris. Pēc failu nosaukumiem spriežot ir noplūdusi šī gada 20. jūnija versija. Pa lielam sanāk, ka tas ir kaut kas ļoti tuvs gala versijai. Nekādu detalizētāku vai labāku informāciju par šo noplūdi neesmu redzējis. Angļu mēdijos tik manu, ka kompānija mudina nespēlēt šo un apgalvo, ka tā ir veca versija - es gan to ļoti apšaubu. Man ir lielas aizdomas, ka kompānijas teiks visu ko tik var, lai atvairītu uzmanību no noplūdes. Kaut kāda labāka informācija par šo varbūt ir atrodama krievvalodīgajos forumos, čatos un paši faili trekeros. Es pats neko diži neķēmmēju un varu spriest par kaut ko tikai vadoties pēc pašas noplūdes.
Spēles palaišana izskatās šādi. Pēc idejas visas spēle ir pieejama, taču tu vari izvēlēties tikai konkrētu līmeni ko ielādēt un kāda ir to pareizā secība līdz galam nav skaidrs. Viss kas atliek ir kaut ko saburtot pēc nosaukumiem.
Godīgi sakot, spēle izskatās labi, sasodīti labi, ir jūtama autoru milzīgs ieguldījums, un visiem tiem, kas vēlas, iesaku pagaidīt spēli un nekačāt kaut kādu aizvēsturisku versiju kura būs pilna ar kļūdām.
Nesakatoties uz to, ka tā ir jūnija versija, 2mēn laikā komanda vēl strādā diezgan aktīvi pie pucēšanas un vēl dažādu defektu un optimizācijas.
Jā, raugoties no konusļu viedokļa, spēles tiek nodotas platformas turētājam uz pārbaudi aptuveni 2-3 mēn iepriekš. Uz datora, tas gan notiek krietni vnk. Bet tomēr, šajā gadījumā uzskatu gan visus tos, kuri kačās un uzdrošināsies kaut kā kritizēt - ir vislielākās cūkas jel kad un var savu purnu aizmūrēt.
Un jā protams, izstrādātāji tagad mēģinās tomēr visiem spēkiem aizstāvēt savu gadiem ilgo darbu. Un tas ir tikai pareizi šajā gadījumā.
Par to, ka šo kāds baigi spēlēs un vērtēs nav diez ko jāsatraucas. No vienas puses spēle ir pilnība noplūdusi, no otras tā ir visai nespēlējamā formā. Tu vari ielādēt jebkuru līmeni, bet nez vai te ir viegli pieejama kampaņa no A-Z ar spēles saglabāšanu un visām fīčām - pamācībā tādas iespējas noteikti nav. Par atsaucēm ar nav baigi jābaidas, izstrādātājs internetā šķietami bano visu kas kustas.
Baigi atkarīgs no tā kāds ir viņu izstrādes cikla ilgums. Cik garš ir viņu spēles testēšanas un validācijas periods. Starp izstrādi un publikāciju ir liela laika nobīde. Es, protams, nezinu kādas dieva zīmes notiek spēļu studijās pirms publikācijas datuma, taču, piemēram, SCRUM metodoloģijā viens no izstrādes līdz relīzei cikls ir savi 2 mēneši.
Ja tam failos rakstītajam datumam var ticēt, šim vajadzētu būt kaut kam ļoti tuvam Gold jeb publikācijas spēles versijai. Precīzāk 40 dienas pirms Gold, jo 30. jūlijā tika paziņots, ka spēle ir sasniegusi Gold versiju.
Protams, kaut ko precīzi varēs salīdzināt tikai 9. septembrī. Šobrīd šis te viss ir kaudze ar neskaidrībam un baumām.
Nu ko spēle drīz jau izies. Viņu taktika - pērc uz brīvdienām pa lielāku naudu vai gaidi nedēļas sākumu strādā uz manis un es domāju ņemt to kas izies ātrāk