We are the Music Makers

Čau visiem!

Es šeit īsti neatradu līdzīgu topiku, tapēc nolēmu izveidot jaunu. Tēma ir par muzicēšanu, un radošo darbību mūzikā, savu dziesmu, meldiņu, ziņģu publicēšanu.

Es jau kopš 2021. gada ekspermentēju ar DAW (Digital Audio Workstation), taisot nelielas dziesmas priekš savas patikas. Nekad neesmu gājis mūzikas skolā, vai interešu pulciņos mācījies mūziku, pa lielam pašreizējās zināšanas ir tikai no paša gūtās pieredzes.

Anywayyy… pēc gada pārtraukuma, es beidzot uztaisīju dziesmu. Tas ir house žanrs, kurā ietilpst džeza un dabas elementi. Dziesmā izmantoju arī pāris sintizātorus.

Ja ir interese, iečeko https://on.soundcloud.com/0FnBBDDMKTvXcyiyIn

Paldies, ja noklausījies, un ja ir kādas atsauksmes, uzslavas vai kritika, ar lielāko prieku būšu gatavs tās uzklausīt, jo kā jau teicu, es šādā veidā mācos un pilnveidoju savas zināšanas mūzikā. Any feedback is valuable feedback! :D

Jauku vakaru visiem! :victory_hand:

(Moderatori, ja es pāŗkāpju noteikumus, bez problēmām dzēsīšu post)

4 Likes

Muzikāli esmu kā kurls jūras gurķis, bet kā mods varu pateikt, ka ar topiku viss ir bumbās

Starp, citu, nezinu vai tā ir problema manā galvā vai ierīcē bet tajā track baigi sit vietām cauri to pamata ts-ts-ts ritmu

1 Like

Kur tu biji agrāk? Man vajadzēja mūzikas klipu filmēt :woman_facepalming:

2 Likes

Varētu tā būt. Man jau beigās mixējot, bija riktīgi nogurušas ausis, tapēc uztaisīju private link, lai varu noklausīties uz tumbām un austiņām. Rītdien noteiktu turpināšu pieslīpēt pirms viņa iznāks straumēšanā. Paldies ka iečekoji! :)

1 Like

Haha, tbh tikai nesen saņēmos šeit pievienoties. Ja pareizi sapratu, no citiem ierakstiem, tu nodarbojies ar filmēšanu/filmu montāžu?

Oooooh man patīk! Kā reiz labs temps dejošanai :D

2 Likes

Es mācos augstskolā par režisoru.

1 Like

yoooo, dis one slaps :alien_monster:

Mīļš paldies! :heart: Es viņus plānoju remasterot, jo toreiz tikai minimāli pratu sound design. Ja līdz jūlijam atliks laika, tad mēģināšu to izdarīt, jo visi projekti man stāv uz datora.

Fun fact, this this hair automatically makes you the drummer of a metal band

3 Likes

Tried learning drums before, and I could possibly learn them to a high degree, if I simply put some more time in, since I do have the nessecary rythm/beat flow type of thing, but I simply don’t have the passion for it, at least I didn’t a few years ago, same as I didn’t when tried learning the guitar. It seemed cool etc, but it didn’t click… Y’know, how there’s things you do, and it feels like it’s somethign u could do all life, music isn’t one of them to me I guess.

1 Like

Nepadodies vecīt! Turpini rakt!

Man bija tieši tas pats, ko tu apraksturoji. Mēģināju bungas, nebija clicks. Mēģināju ģitāras (elektrisko, akustisko), nebija clicks. Tas viss likās cool, bet nebija passion, lai dabiski sevi piespiestu turpināt mācīties.

Tad es sāku taisīt elektronisko mūziku caur Freeware DAW (Digital Audio Workstation). Tas man nerēali aizrāva, un turpinu darboties jau +5 gadus. Es sapratu, vot šis ir mans! Pēctam jau sekoja dabiska neatlaidība eksperimentēt, mācīties un veidot dziesmas. Es iekšēji zināju, ka man riktīgi patīk mūzika, gribu muzicēt, bet netaisījos padoties.

Protams, es vairāk apbrīnoju cilvēkus, kas spēj spēlēt kādu mūzikas instrumentu, laikam jau vairāk no tā aspekta, ka cilvēki ieliek milzīgu darbu un neatlaidību, kaut ko masterojot, bet manuprāt mūzika/muzicēšana ir kā brīnišķīgs veids, kā atspoguļot savas emocijas, domas un idejas. Un tas attiecas uz jebkuru cilvēku.

It doesn’t matter how you do it, just that when you do it, it comes from within you, and the true meaning of it is only understood by you.

In the end, turpini meklēt! Ja zini, ka tev patīk mūzika, un pašam gribas muzicēt, tad meklē citus veidus/instrumentus kā izpausties. Pat sist trīsstūri perkusijai, ir sava veida prikols.

You got this man! :flexed_biceps:

2 Likes

If I ever did anything music related, it would be more related to singing I think, who knows

1 Like

Lejupielādē audio apstrādes programmu Audacity. Iedziedi kaut ko un pieliec reverb, delay vai chorus efektus, un turpini spēlēties.

Man arī pa dzīvi ir teikuši, ka es dziedu, kā uz nokaušanu sūtīts gailis, ir īpaši mūzikas skolotāja pamatskolā. Bieži vien, šie ir tie momenti, kas attur cilvēkus no dziedāšanas, un bieži vien tas nogalina vēlmi radoši izpausties.

Es pats arī tikai nesen saņēmos sākt dziedāt, un tagad rakstu, un drīz izlaidīšu savu pirmo lirisko dziesmu.

Keep on dreaming, and work on it, and you will make it. At the start, we all suck, but eventually, we make it who we want to be. You got this!

2 Likes

a tu arī mums parādīsi savu gara darbu? :grin:

1 Like

Protams. Vienu gara darbu jau es nesen iepostoju topica “we are the music makers”. Tur caur profilu var iečekot citus darbus.

spotify un yt ar liec, jeb viss pagaidām soundcloudā stāv?

https://open.spotify.com/artist/0gFusg8VIrTB3MQ1Ay3CQ8?si=Oe1d7TKFR0aK05V366DBxg

https://youtube.com/@billbeanieprojects?si=dIQsNzLJwjt7JiZ7

Ir profili, bet tur nav visas dziesmas. Tuvākajā laikā plānoju papildināt ar soundcloud gabaliem.

Lol te jau saplūda pilnīgi dažādi topics. XD

2 Likes

Saplūda gan, tikai nezinu kā labāk sadalīt

1 Like

Sorry for the hastle. :(