Your favorite chocolate and why? 🍫

Jaunā biscoff milka arī ir ok, tāda forši kraukšķīga

1 Like

Kopumā garšo visas izņemot melno šokolādi, kaut to arī varu ēst.
Baltā šokolāde ļoti patīk.
Pēc firmām mīļākās laikam būtu Milka, Geisha, Ritter Sport un Kinder :grin:

1 Like

Biju ekskursijā Laima muzejā pirms pāris mēnešiem un viņi stāstīja, kā balta šokolāde tomēr legāli skaitās kā šokolāde, kaut vai cilvēki to tā neuzskata. Vēl viens mīts - “tumšā šokolāde ir daudz veselīgāka par parasto.” Laikam abas ir neveselīgas :joy: Izņemot ja ir kaut kāda 98% tumšā

4 Likes

Viss ko es uzskatīju par patiesību pārvēršas gruvešos

2 Likes

Es, protams, aizstāvu balto šokolādi jo tā ir mana mīļākā :two_hearts: Man patīk varianti ar burbuļiem.

5 Likes

Basically, tumšā var būt veselīga bet ir jāskatās konkrēti uz cukura daudzumu. Dažās ir līdz 40g cukurs, citās tikai 5g vai pat mazāk. Bet klasifikācija nav tik stingra.

Šajā 70% ir 24g cukurs.

Salīdzinājumam, parastā colas bundžā ir 39g cukurs :D

3 Likes

Ir arī bezglutēna šokolādes.

standarta šokolādē bez visiem pildījumiem mēdz būt glutēns? tur vai tad miltus izmanto?

Ir bezglutēna šokolādes, cik sapratu, tur ir cits kakao, kas ir bezglutēna. Rimčikā ir bezglutēna šokolādes gan piena šokolāde, gan melnā.

1 Like

Kakao satur glutēnu??
@Menestrels mums vajag ekspertu

3 Likes

Uz tā kunga zemes glutēnu satur kvieši, rudzi, mieži un to radinieki vai krustojumi. Viss pārējais ir bezglutēna.

Kakao nav glutēna. Šokolādes tāfelītēs glutēns var būt gadījumos, ja tajā ir vafele, cepums vai vienkārši pildījumā tiek lietota graudu izcelsmes ciete.

Gan jau uz teju visas šokolādes ir rakstīts “var saturēt lipekli”, tas ir brīdinājums, ka tur tīri teorētiski var iezagties glutēns no kādas citas ražošanas līnijas. No sērijas, parastajai šokolādei blakus tiek ražota šokolāde ar vafeli un neviens īpaši neseko tam, lai kāds vafeles kriksītis nejauši neielido iekšā parastajā šokolādē.

Marketings. :sparkles: Ja tas ir tīri uzraksts.

Ja uz produkta ir šī zīme, tas ir drusku savādāk:

Šo zīmi tā pat vien nevar likt ražotāji uz sava produkta, tā liecina, ka produkts atbilst vietējiem EU bezglutēna standartiem. Šokolādes gadījumā tā varētu būt tik pat bezglutēna kā blakus stāvošā tāfelīte, taču šī zīme garantē to, ka tur nevarēja nejauši iezakties glutēns. Piemēram, ja es pareizi atceros, ražošanas telpās nav atļauti glutēnu saturoši produkti. Lai saņemtu šo zīmi, tu nevari blakus parastai šokolādei ražot šokolādi ar vafeli utt.

5 Likes

Ouu nu tad skaidrs

Es drīzāk domāju, ka biji domājusi Bezcukura šokolāde. Es tāds ar ēdu - 90% melnā šokolāde ar stēviju nevis cukuru. Stāv pie veģetāro / vegānu / bezglutēna sadaļas.

1 Like

Yes tur cukura nav tur ir cukura aizvietotājs.

AAAAAAAAAAA es pilnīgi aizmirsu par šo šokolādi es viņu arī vienu momentu ēdu kā ar putekļusūcēju, beidzu ēst tikai tāpēc ka īsti veikalos neredzēju :D

un vēl bija šī šokoloāde… mmmmmmmmmmmmm… Man baltās šokolādes ne pārāk bet gimmie dis un we ok :D

6 Likes

šitā parasti mājās parādījās tikai svētku laikā, bet bija dikti laba

2 Likes

Same, es arī šitos atceros :smiley: