YouTubera Markiplier filma - “Iron Lung”

Biju uz šausmu (tipa) filmu, kas bija manā redzeslokā, tiklīdz pamanīju, ka tā būs arī Latvijā. Tā ir YouTubera Markiplier filma “Iron Lung”. Esmu priecīgs, ka tā vēl nepazuda, tiklīdz atgriezos Latvijā.

Varu pateikt, ka filma iegūst uzreiz 9/10 no manis.
Jā, Markiplier’s ir viens no maniem favorītiem, kuru laikam sāku skatīties 2016-2017.gadā, uzlikdams fonā viņa spēles. Īsti citi man nav bijuši tā, kurus skatos. Markiplier’s man pats par sevi piesaistīja, jo viņš, kā viņš vismaz sevi attēlo, liekās īsti un nesamāksloti (varbūt pat ir, kas lai zina, bet šo nejūtu bieži).

Šī filma ir balstīta uz spēli, ar tādu pašu vārdu, kuru arī reiz biju redzējis, kā tiek spēlēta. Nelikās nekas īpaša, bet tomēr - filma izveidota par godu tai.
Biju skatījies pāris reviews, kur cilvēki, parastie, šo filmu slavēja - filmu kritiķi, visu sadriskāja. Beigu beigās, kā man pašam? Es tiešām to izbaudīju. Filma ir 2 stundu gara - lokācija paliek viena un tā pati - tikai zemūdene (98% no filmas). Bet tas tieši iedod to burvību - ka tu spēj iedziļināties visā, kas tajā notiek (un ieraugi pat mazākas izmaiņas).

Vai filmā bija kas nesaprotams? Jā, noteikti palika pāris jautājumi, bet, ja godīgi, man pašam personīgi patīk, ja tiek atstāti jautājumi, kuri netiek atbildēti - es negribu, lai visu man baro ar karoti. Tādēļ viena no mīļākājām filmām šajā sakarā ir “Perfect Days”.
Tur bija drāmas, halucinācijas, un efektīvi izmantoti attēli (Xray mašīnas attēli) no “asins okeāna”, kur tomēr atklājas, ka nebūt nav vieni.

Pats briesmonis - tiešām iedeva H.P. Lovecraft piesitienu. Sākot ar to, kā tas spēj telepātiski komunicēt - gluži, kā plēsoņa, kas cenšās pievilināt tuvāk un tuvāk. Atgādināja pat to lāci no filmas “Annihilation”, kur lācis runāja beidzamā cilvēka balsī, ko tas bija noslepkavojis. Briesmonis bija tāds kā zutis, kam acis bija priekšā (nevis sānos), zobi izskatījās kā daļa no ribām un sānos spuras bija tādas kā milzīgas vēnas, aa un plusā cilvēku skeleti arī līda ārā no tā ādas sānos.

Briesmoņa izskats (nav pats glītākais tipāžs) :

“Cosmic horror” kā žanrs nav tik ļoti populārs (protams, pa kādai 1-2 filmām reizi trīs gados var pamanīt), bet ceru, ka ar laiku spēs uzplaukt vairāk.

Lai vai nu kā - zolīda filma un man tiešām patika. Varbūt nezināju visu “lore”, bet tas, kā jau minēju sākumā, galīgi neaizliedza aizpildīt tukšumus ar savām interpretācijām.

7 Likes

Teiksim tā, šo filmu man nekādi nesanāk noķert. Viņa ir nu galīgi nelaikos man :joy:
Bet jā, tas ir iespaidīg, ka faktiski čalis no yt tāds fak it, pats uztaisīšu filmu un pats viņu izpalatīšu
Galvenais, lai tagad nesarodas citi “meistari”. Tad gan būs bēdīte.

Man tāda pati kaite, kad bija brīvs brīdis doties skatīties - to nerāda. Vispār manu to tikai Forum Cinemas un pat tur seansi ir pa retam.

Spēli neesmu redzējis vai spēlējis, kā arī ļoti sen neesmu neko redzējis no paša Markiplier, bet ir intriga par to kas tur uzbrūvēts. Liekas YouTuberi biežāk kļūst par profesionāliem bikseriem nekā rada pilmetrāžas fulmas. :D

2 Likes

YouTube satura veidotāju filmas ir bijušas, bet viņas ļoti reti rada kinoteātros, un liela daļa bija yt agrīnajās dienās

Magnum opus

Nu tad čop čop. Skatos ka Forumā vēl ir 24. feb (17.25) un 25.feb (18.00). Bet var jau būt, ka vēl pagarinās, kā citas reizes tas jau bija.

1 Like

Vai ir ļoti bailīga? Es šo gribēju noskatīties bet izdomāju neiet, jo likās, ka acis būs jātur ciet visu filmu :sparkles:

Es arī neesmu īsti šausmu filmu fanāts, bet nē. Šeit bija varbūt viens moments, bet es šo sauktu drīzāk kā psiholoģisku “šausmas”. Šeit vairāk tēmē uz iekšējo prātu.

2 Likes

Nice, varbūt rītdien aiziešu :D

1 Like

Mazliet par filmas aizkulisēm