Nu ko, zinu ka stārķi vēl sēž Āfrikā un Bolt skūteri maskačkas noliktavā pie lādētājiem, bet sāku plānot, ka vajadzētu ieslēgt nopietno režīmu jau, lai sāktu izveidot sarakstu ar lietām, ko vēlētos audzēt šogad un jāuzstutē mana mini dēstu siltumnīca ar gaismām, lai sāktu procesu. Stēvijas augi man ziemu ir izturējuši - tas labi.
Viena lieta, ko labprāt gribu - Japānas ķirbi (Kabocha - Wikipedia). Uhhh, joprojām tā garša vēl sēž man prātā - nu vienkārši izcilākais ķirbis, ko esmu savā dzīvē ēdis. Tas bija kā saldā kartupeļa, ēdamā kastaņa un cepamķirba apvienojums - saglabā konsistenci, bet mīksts kā kartupelis un ēd ar visu mizu - ideāls tempurā. Atradu arī audzētavu, kad pārdod sēklas (Ķirbis ‘Kabocha’ - Ķirbju sēklas - Veikals - Kalbene).
Labprāt uzklausītu citu ierosinājumus. Ir lietas, ko jūs ieteiktu man pamēģināt vai arī no savas pieredzes, ko iesakat?
Citrontimiāns ir laba manta
Pēc nosaukuma, izklausās ka labi iederās daudz jūras velšu ēdienos?
- Nasturtium /krese :D Pikantas puķes.
- Man ir sapnis audzēt savu popkornu. Varbūt kādam tas varētu izdoties, kam ir zeme un laiks. Es kādreiz strādāju saimniecībā, kurā mēs tos audzējām (Amerikā, bet reģionā ar līdzīgu klimatu Latvijai). Vislabāk aug 16-30 grādos.
Ganjau
Jūras velšu ēdieni laukos sākas un beidzas ar laša fileju
Bet sanāk labs saldējums un ļoti labi strādā salātos - teiksim agrā pavasara salāti ar gārsu, spinātiem, gaiļbikšu lapām un pērnā gada timiānu
Kaimiņš jau piekrāmējis pilnu priekštelpu ar sēklas kartupeļiem. Ir laiks
Gribētos redzēt, kā kādam izdodas šos izaudzēt ;D
Būtu pagājušogad audzējusi, bet viens četrkājains palīgs nograuza dēstus
Interesanti - sauc arī par “saldo gurķi”
Nevarētu pat iztēloties, kur tādu varētu lietot.
Ganjau tāpat kā meloni(kas arī salds gurķis vien ir)
es viņu iedomājos vnk kā snack’u ;D vai, piemēram, vasarā tur saldējumam pievienot.
papriku vai piparus esi audzējis?
es vēl iedomājos par wasabi (Wasabia japonica), teorētiski latvijā varētu izaudzēt.
Uhh - šos varētu būt grūti. Viņiem tekošs ūdens nepieciešams un saprotu, ka aug tādā “olaiņu” tipa vidē
Bet jā, papriku un piparus esmu audzējis - izžāvējis ar esmu, bet neesmu sablenderējis, jo negribu omes kafijas dzirnaviņas sačakarēt, haha.
Es esmu redzējis video kur wasabi audzē podiņos. Tur gan pieeja nebija iemet podiņā un aizmirsti. Tos vajadzēja smidzināt ar ūdeni un mērcēt podiņu ūdenī ik pēc kaut kāda intervāla.
Man radās aizdomas, ka tekošais ūdens un olaiņi ir vajadzīgi, ja tu vēlies iemest zemē wasabi un pēc tam tikai ievākt ražu. :D
No loku dobes aktīvi ievācu ražu. Zirņu mikro zaļumiem gan par aukstu laikam
Un reku mana ežu alveja. Tas ziedkāts ir komiski liels pret pašu augu
Šodien sastādīju visu ko nopirku Jelgavā - gan āra tomātus, trīs čilī piparus, rozmarīnu, krūma baziliku, poda un arī lauka zemenes. Lielajos podiņos ir acteku cukuraugs, ananāsu salvija un atsevišķi vēl stēviju ar ieliku.
tavām zemenēm izskatās šauri
Aa - šis ir “pirms”
Nebiju nofotografējis, kad ieliku lielajos podos. Teiksim, šis ir mans Jelgavas “haul”.
Zemenes sēž iekarināmajos podos tagad.
Divi no interesantākajiem, kuri ceru, ka izaugs, ir krūma baziliks un biquinho čilī pipariņi. Man pienāca arī beidzot kabocha ķirbja sēklas - ieliku mitrā lupatā, lai sēklas sāktu dīgt. Perfekts ķirbis priekš tempurām nākotnē. Plus - iestādīju japāņu daikon redīsus paaugstinātajā kastē kādu mēnesi atpakaļ - baigi kupli un smuki sākuši augt. Ceru uz to labāko šogad.
tie pipariņi ir extra cute ![]()