“Zaļie pirkstiņi” - dārzu iekopšana, augļu/dārzeņu audzēšana, tips & tricks

Pirmā raža :smiley: Ja neskaita lokus

9 Likes

Pachira aquatica. Latvisko nosaukumu velns viņ zin

6 Likes

Ja ir vārds, kas nozīmē “viss, kam es pieskaros mēdz nomirt”, tad tas ļoti labi mani raksturo. Bet man šogad ir tomāti un paprika, kurus sāku pa dienu likt laukā, un orhideja, kas man jau sen likās nomirusi bet laikam nē… Ja kāds var pateikt, kā sauc to, kas stāv aiz sveces, es būtu pateicīga.

Šo nevar pierādīt, bet man liekas, ka augiem patīk māksla un aromaterapija.:candle:

Ja kādam gadās ekstra augi, labprāt tos paņemšu!

5 Likes

kārtējais augs ko latviski dēvē par naudas koku

1 Like

Paldies! Šo man divreiz ir dāvinājusi audzināmās klases vecāki, cenšas man izpalīdzēt

2 Likes

Man opis, kad audzēja rozes vecajā siltumnīcā (kur bija krāsns apkure), slēdza arī klasisko mūziku, kad darbojās ar tām. Tām deva komplimentus un izauga tādas kuplas, ellišķīgi samtaini sarkanas. Katru čubināja :smiley: Paprika aug labi “spaiņa lieluma” podos (ja ir tumši, tad vēl labāk). Tomātiem - jo lielāki podi, jo labāk.

2 Likes

ekstra negadās, bet, ja tev gadās būt Depo, tad tur ir stends ar nocenotiem augiem, tiesa pasprāgušiem vai, kas tikko sākuši noziedēt. Es ļoti bieži paķeru pa 1,41 eur i lielāku, i mazāku podiņu, parasti iespējams atdzīvināt ;D

1 Like

Augus atrast nebūtu tik traki -, esmu sešus gabalus akumulējis. Man ir problēmas ar podiem. Šķiet ka podi ar normālu noteces caurumu vairs nepastāv. Depo kaut ko var sakombinēt, bet tādos mazajos ziedu un augu veikalos, kur podi ir ļoti skaisti un stilīgi, vien noplāta rokas kad paprasu par tāda veida podiem. Nesen izlēmu savu mammillaria kaktusu pārstādīt lielākā podā, un jezin kamēr es atradu

Pirms sākās karstie laiki, izņēmu pāris daikonus no zemes. Nav varbūt tik feini lieli kā Japānā, bet manie ir resnulīši tāpat :smiley: Sacepšu uz pannas ar sojas mērci un dashi.

7 Likes

Nu paga, šie ir ļoti statistiski normāli daikoni, nevajag te

3 Likes

Nu tādēļ jau saku, ka labi resnulīši :joy:

daiktoni :face_with_peeking_eye:

3 Likes

Drīz ziedēs

5 Likes

Apdeits

6 Likes