Šodien lasīju par 2007. g. grāmatu “Alter Ego” (autors: Robbie Cooper), kurā autors intervēja dažādus cilvēkus un tos fotografēja. Šiem cilvēkiem atšķirās vecums, izskats, profesija, sapņi, un viss cits, kas cilvēkus padara unikālus, bet viņus vienoja tas, ka lielu daļu savu dzīvi pavadīja virtuālajā vidē.
Grāmatā ir ~60 cilvēku apraksti, portreti un virtuālo “iemiesojumu” attēli no virtuālajām pasaulēm, kurās viņi visvairāk pavada savu laiku. Piemēri no autora mājaslapas: Alter Ego - Robbie Cooper
Grāmata pieejama šeit (ar profilu): Alter ego : avatars and their creators : Cooper, Robbie, 1969- : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
Ideja, ka mēs uzvedamies dažādi atkarīgi no vides un apkārtējiem cilvēkiem, ir labi dokumentēta (kā reiz, šīs nedēļas anime diskusijas tēma!). Virtuālā vide ir vēl viena “vieta”, kurā cilvēki var uzņemties kādu alter ego, mainīt savu izskatu vai uzvedību, izkāpt uz brīdi no savas miesas (un no tā ierobežojumiem) vai vienkarši izmēģināt jaunu stilu, nesatracoties tik ļoti par to, ko domās citi cilvēki.
Piemēram, es visu bērnību spēlēs biju “emo”- arī mājās, vienatnē naktīs, izmēģināju visvisādu tumšo kosmētiku, taču ārpus tām četrām sienām tā arī nekad neizgāju šādā apģērbā. Spēle bija vienīgā vieta, kurā varēju šo stilu izmēģināt “publiski” un neskaidroties citiem. Citreiz spēlēs izvēlējos būt princese (vai princis), muskuļaina, sievišķīga, apzeltīta, krāsaina, utt.
Man pašai nav bildes ar visiem maniem virtuālajiem alter ego, bet gribēju uztaisīt topiku. Varbūt kādam interesēs padalītes ar saviem avatāriem, un pastāstīt, kāda ir iedvesma šim tēlam vai konkrētajam apģērbam/stilam. Tēmai iedvesmojos arī no https://www.reddit.com/r/fashionscape/ - OSRS man katrai nodarbošanās, pilsētai vai pat “mood” ir cits apģērbs. :D