Saberam sausās sastāvdaļas, pielejam eļļu uz aci un ūdens vietā izmantojam sīrupu no augu konserviem, bet pēc norādītā apjoma. Šajā gadījumā ap 320ml. Nepieciešamību pēc papildus cukura izvērtēt pēc sīrupa salduma. Šie bija diezgan skābi tāpēc pievēršu vaniļas cukuru. Un beidzot biki citrona miziņu pierīvēt un visu samaisīt
Kamēr kūka cepjas 180 grādos, kamēr iedurts irbuļi ārā nāk tīrs, taisam mērci. Bik bik ūdeni, dzērvenes, cukurs, citrona miziņa, un ļaujam vārīties. Kad ir gana sasautējies, sataisa atsevišķā traukā kartupeļu cietes putriņu un pievieno to mērcei. Kad mērce ir atdzisusi un palikusi biezāka, sablenderē un laiž cauri sietam
Looool XD bet ņu beidz es neko tik fancy neliku, coconut milk ir katrā veicī dabūjams (rimčikā var pat pa 1.59eur bundžu, diemžēl nezināju un nopirku maximā pa 2.35 -_-) shimeji sēnes nemaz nezināju bet pagrābu rimčikā uz atlaidi pa 1,50 laikam bet var izmantot vnk basic šampinjonus vai wtv else shrooms, un ķirbju eļļa nu jaam tā biku dārgāka bet rimčikā ir atlaide kkur 8 eur, ļoti veselīga un var uzreiz neizlietot bet pataupīt, pārējā laikā izmantot olīvu vai saulespuķu vai coconut eļļas, protams nerafinētas tho :)
Šis ēdiens man izmaksāja ap 6-7eur diviem cilvēkiem uz divām dienām, un pievienojamie (ķirbju eļļa un coconut cream) vel paliek pāri.
Divas porcijas katram 1 ēdienreizē
Es toties nekad neaizdomājos ka riekstu sviestu var likt salātos jo … Neēdu salātus ( retu reizi tikai )
…nedēļu vēlāk…
baigi atgriezusies esmu, nevaru pat atbildes komentāru laicīgi noformulēt un nosūtīt :D
P.S. ja vēl vairāk skaita kalorijas, tad zini, ka ir arī zemesriekstu sviesta pulveris, kam pievieno ūdeni :D nav galīgi neēdams, man pat garšoja plānā slānī tas, kam šokolādes garša pievienota, kaut gan nav atkārtoti pirkti šādi produkti :D
Uztaisiju šitos wrapus pati, sanāk lētāk kā veicī un vairāk
Nezinu cik maksā miltu paka (mums mājās bija) bet man liekas lētāk kā wrapu paka un sanāk 10x vairāk + var pamēģināt visādas garšas, ar ķiplokiem, garšvielām etc
Vienīgais iesaku vai nu pilngraudu vai alternatīvos (coconut, almond uc) miltus jo baltie nav visai healthy…
Dārzeņus var arī ēst citos veidos :D es drīzāk uztaisīšu zupu/sautējumu vai vnk sacepšu dārzeņus, nekā taisīšu salātus… Kaut gan, es, noteikti, varētu tos biežāk lietot… ar 5gadnieku mājās, kuram mīļākais ēdiens ir cepti kartupeļi tas parasti ir tālākais, cik es tieku ar ēdienu mūsdienās :D laikam iemesls salātu netaisīšanai ir laika patēriņš , besī visa tā mazgāšana, griešana un beigās es būtu vienīgā, kas ēd un mana telefona atkarība ņem virsroku pār individuālu maltīšu gatavošanu
Pa lielam tas pats ar salātiem. Es svaigus zaļumus ēdu daudz, bet tas ir no sērijas “paņem un appēd veselu garo gurķi taka kappa”. Reizes kad es piesežos aktīvi taisīt salātu bļodu, tie ir galvenā maltīte - makaronu salāti, Cēzara salāti
es savukārt, kamēr vāru makaronus vai cepu kartupeļus, fiksi fiksi sagriežu gurķi, redīsu, lokus un salāti gatavi.
ja ir karstie salāti, kā kartupeļu salāti, olu salāti, krabju salāti - tad gan tas toč kā galvenā maltīte.
Paldies, par ieteikumiem! Es šodien saduushojos un nopirku “Iceberg lettuce” jo es vēl ar vien negribu tuvoties rūgtām salātlapām (un es nepamanīju laikā Ķīnas kāpostu plauktos xD )
Tā salātu problēma man ir nopietna, jo kā jau teicu, no trim (tagad četriem jo piecgadniekam, tagad ir 10 mēnešus vecs brālītis :D ) cilvēkiem es būtu vienīgā kurai būtu jātēlo, ka ar gardu muti ēdu salātus, kamēr esmu pārvarējusi mentālo nogurumu pieskatīti divus no viņiem, kur vienam ir tieksme darīt visu pa savam un pat ņemt bļodu rokās un uz dullo bērt miltus ar ūdeni kopā, kamēr jaunākais vēl ar vien rāpo klāt pie miskastēm T_T … Vrb tas ir iemesls KPC pēdējā brīdī gatavotam ēdienam, man ir ļoti grūti atrast laiku vnk tā pa vidu sagriezt salātus kamēr acis klejo lai zinātu ko mazie dara :D
Man atmiņā stāv tā sajūta, ka es salātus nepaspēju uztaisīt laikā kamēr pārējās vakariņas gatavojas…
Bet, kad es pirms pusgada/gada pēdējo reizi taisīju, tad tie bija olu- siera salāti, kurus ēdu vienatnē (: tpt kā sen netaisīto siļķi kažokā vai biešu- ķiploku salātus… Un no variācijas tomāts - gurķis- salāts … Mēs vnk aizmirstam nopirkt šos produktus priekš salātiem :D
P.s. @Menestrels es neuzticos faseētiem iepriekš mazgātiem produktiem xD
Jebkurā gadījumā reku bilde no pēc Lieldienu pildītās olas, lai mēģinātu piespiest 5gadnieku to ēst, jo viņš nav pildītu olu fans … Beigās viņš tā arī neēda arī šādus cāļus xD