Kāpt vai nekāpt? Bolderings (ceturtdien 12.03. plkst 18.00)

Ganjau ka marts xd

1 Like

paga ir jau marts, es reāli nepamanīju

1 Like

Es labprāt ja nebaidītos no augstuma, man pat no 2 metriem jau bail ir ╯︿╰

3 Likes

Bro me too

1 Like

Nav jau teikts ka pirmajā reizē virs divi metri tiks vsp. Es stabili zinu ka es ka miltu maiss gāzīšos lejā visu laiku

1 Like

Nujā, ar to gan var būt grūti. :(

Mazliet padalīšos ar personīgo pieredzi- bolderingā man ir ļoti bail, kad tieku līdz augšai, jo tad jau ir 3+ metri, un viss ķermenis sāk traucēt no satraukuma. Patiesībā esmu drošībā, sliktākajā gadījumā izmezģīšu potīti un par to nav ko raudāt, bet instinkts nekad neļauj ticēt, ka matracis mani pasargās. Man tas ir jāpārvar katru reizi. Kādreiz regulāri trenējos, un iemācījos tehnikas kas palīdz satraukumu ignorēt, bet ne līdz galam pārtraukt.

Īsāk sakot, baidīties ir normāli. Varbūt ir vērts tā pat pamēģināt! Bet ja nē, tad nē :sparkles:

Interesantā ziņā, bērniem šādas problēmas parasti nav, viņi vnk rāpo un lēkā kā mērkaķi, kamēr es baidos, ka nepareizs 0.5 metru kritiens mani nobeigs. :D

1 Like

Es nezinu cik tas ir veselīgi ilgtermiņā bet tāda neliela apātijas deva palīdz šādas situācijas(un vispār pa dzīvi) Kad tam instinktam uzliec klusuma režīmu un dari. Es protams šito neesmu darījis bet ir sanācis lasīt augļus stāvot uz lielā traktora jumta un vēl uz pašas maliņas stiepties pēc zariem, vai zāģēt nost vecos zarus kamēr pats esmu uzrāpies kokā kādu 3m augstumā. Un kamēr neviens apkārt nesāk šausmināties “tu tikai nenokrīti” tu arī baigi nenokritīsi

Bet tad atkal 4 metri ir vnk divi es un relatīvi tas nešķiet tik daudz

1 Like

Maybe, maybe
Bet piemēram man ir ne vienkārši bail no augstuma, bet kā fobija vairāk. Man sāk no augstuma nedaudz rebt galva, kājas neklausās, paliek vēl vairāk bail, kad nekontrolē kājas un vari nokrist.

Ir, ir veselīgi. Es gan esmu ļoti uzmanīga, adrenalīna nemaz neinteresē un es nekur nerāpoju, no kurienes nevaru “droši” noripot vai sevi noķert kritienā. :D Gribu ilgi dzīvot.

Bet kontrolētā telpā kur apkārt ir cilvēki un ir padomāts par drošību - nu ok, tur var eksperimentēt!

Bieži cilvēki par šo tālāk vispār netiek un tas jau ir labs sasniegums pirmajām reizēm.(: Padomā, un ja uznāk liela drosme, pievienojies :flexed_biceps:t3:

1 Like

Aiziet! Pēc pāris gadiem - “Fandoms” kopīgais kāpiens Swedbank Saules Akmenī bez drošības aprīkojuma :smiley:
Bet ja nopietni, tad bolderings ir noteikti interesanta nodarbe. Vai esi kāpusi arī ar aprīkojumu (virvi)?

4 Likes

Nu adrenalīnu es ar nemeklēju. Iedzimti augsts asinsspiediens utt xd

Es vienkārši baigi nedomāju par to kas ar mani varētu notikt.

Ar fobijām laba lieta ir tāda kā viņas var pāraudzināt vai vismaz samazināt viņu ieteikmi. Teiksim man ļoti dziļi nepatīk čūskas, bet es esmu sevi piespiedis viņas nosacīti paciest, bet ne tuvāk kā divi metri un bez nekādām straujām kustībām. Bet agrāk man pat no mazajiem zalksiem uz ceļa bija ļodzīgas kājas

1 Like

Nop. Tas nav tik vienkārši, personīgi man. Man agrāk pat bija otrādi, es baidījos no augstuma, bet ne tik spilgti ka tagad.

2 Likes

Man pirms dažiem gadiem parādījās fobia no adatām un es nekādi nevaru to pārvarēt. 50/50 noģībstu, kad ir jānodod analīzes vai kad ziedoju asinīs. Tā ir ar tām neracionālajām ķermeņa reakcijām:( Like why lol

Same arī baidos no adatām, bet tā man nav, ka noģībsti :sweat_smile: Es vienkārši neskatos, kad man taisa poti un tad ir ok.

1 Like

Esmu kāpusi ar virvi, vidusskolā ļoti daudz. Skolai bija milzīga klinšu kāpšanas zāle…es biju skolotāja asistente :smiling_face_with_horns: Bet bolderings man daaaaudz labāk patīk

1 Like

@H_Hercogs @Menestrels @Maass

Ejam nākamnedēļ trešdien? :D

Vai gribam piemaksāt par instruktāžu?

• Yess pls
  • Man vienalga
0 voters

diena der
@akitsu kā ar tevi vsp?

@Mikan cik liela problēma kāpšanā ir gari nagi?

Nākošnedēļ trešdien?

Cik ļoti tu vēlies mūs izglītot? :D

Man dienas jūk, nezinu, kas vispār par nedēļu vai mēnesi :joy: Jā, nākamnedēļ, trešdienā

Esmu gatava izglītot, jautājums ir vai jūs man uzticaties :woman_cartwheeling:t3:

2 Likes