Aizgāju uz Kalnciema Tirgu, sākumā vsp sajaucu ar Āgenskalna tirgu… izliksimies, ka man vajadzēja skaidro naudu, tā ir tuvākā vieta kur izņemt, iespējams netālu esošajā Maxima ar var - nav zināšanas par šo
Tas Āzijas “pasākums” - likās ka tur ir vairāki diezgan random klubiņi kopā atnākuši, kurš kuru atvilcis nav saprotams.
Pēc kārtas: Garšīgi - āzijas, sauksim tā, kā restorāns-veikaliņš, ar savu stendiņu, varēja šo to noprovēt, baigi interesantā manta zirņi - ir ar krabju garšu (ja nemaldos) un klasiskie, bet viņi kā grauzdēti, bet interesanta manta.
https://maps.app.goo.gl/CPCMge7Li1FhiFga6
Blakus bija Ķīniešu daŗgumu muzejs - kur pārdeva visādus ar niekus, tur nopirku atslēgu piekariņus. Un blaksu vēl kaligrāfiku varē’ja pamēģināt.
Pa vidu bija demonstrācija Wing Tsun King Fu (Matīša 8, ja kādam interesē), laikam viņi tādi vieni no retajiem, jo konkrētā māksla balstās tieši uz tūvcīņu un pretinieka spēka izmantošanu - kaut kas tāds. Pats ar pamēģinaju - ne nu jautri, koordinācija nesaprot, kas notiek un smadzene aiziet off grid ![]()
Tālāk bija paslēpies Samuraju Parks, interesants klubin’'s. Viss klubiņš sastāv no kādiem 10 cilvēkiem ,ir Piņķos un Miera ielā. Instagrams: Samuraju Parks
Pasniedz bonsai mākslu, tieši runāju ar meistaru, kurš pasniedz. Interesants vīrelis, atgādina tādu veco samuraju opi, kurš tev ar vienu pirkstiņu var nolikt XD
Bet arī pasniedz Samuraju “mākslu”. Attiecīgi cīņas mākslai, no konkrētas skolas, kura teju jau 600 gadus pastāv. Visu šo uzraugu galvenā skola no Japānas, tur garš stāsts, bet faktiski tādi kā viņi, pa visu Eiropu tur pat desmits nav. Šie ir vienīgie Baltijā. Ir iespēja turpināt “studēt” pat Japānā un pat pēc kāda perioda tev jābrauc nodod zvērastu. Faktiski klubiņš savā striktajā pasaulē ar saviem noteikumiem.
Pietam maksa diezgan simboliska - pa lielam lai nosegtu īri, apmeklēt pat interses pēc var reizi nedēļā. Pirmā nodarbība bez maksas.
Nu un dziļāk bija Ķīnas Kultūras Centrs (?). Piedāvāja uzrakstīt tavu vārdu ķīniski vai jebko citu, izveidot grāmatzīmi un kaut kādus vēl niekus. Mans pat sākumā neietilpa uz lapiņas ![]()
Tējas ceremonija, ne tik ceremoniska, bet varēja pagaršot - godīgi teikšu - diezgan laba jasmīnu tēja, pēdējās kuras esmu dzēris nu galīgi, bet tā laba. Mazliet protams iedeva pa pauri - ir reizēm no zaļajām man tāds kick in.
Čalis ar kuru runāju nu vai man slikti ar angļu valodu, vai viņam, abiem…
Bet tas laikam būtu jāprecizē, bet saprotu, ka teorijā, ja mēs gribētu kādu ķīniešu filmu izrādīt kino, iespējams caur viņiem varētu kaut ko organizēt.
Negaidīju neko daudz, nekā daudz nebija, bet vistiņa saknābāja un guziņa piepildījās.