Ko Tu šodien darīji?

Četros no rīta pieķēru slaucamo govi enerģiski mēģinot uzspraust uz raga savu jaundzimušo teļu, un dabūju smuku zilumu kamēr centāmies nabagu aizvilkt prom no “gada mātes” :joy:

5 Likes

1 Like

Aizkraukles pašvaldība tagad tur kā lielā cepure n-tajiem novadiem, bet nu technically Skrīveri - tur vēl vietējāka dome, ar ko reāli notiek saziņa. Viņi pat minēja, ka domā vēl vienu dzīvokli ielikt izsolē, kas mums vispār ir blakus durvīs. Tā kā galvā rokas berzēju jau vēl uz vienu ;D :crossed_fingers:

3 Likes

sanāks baigo gabalu braukāt no Rīgas uz skrīveriem. Doma potenciāli saremontēt un izīrēt, vai mukt prom no Rīgas?

2 Likes

Uj, jūs tur drīz dominēsiet vietējo īres tirgu. :D

Google man apgalvo 1 st. 12 min. ar vilcienu. Nav super tuvu, bet arī nav nemaz tik tālu.

oij, Skrīveri man bērnības mīļākā vieta, tik daudz braukāts, ceļš šķiet super īss. Citreiz caur Rīgu kratoties, šķiet, paiet ilgāks laiks :D te man sanāk izbraukt no mājām, taisnais gabals pa šoseju gar Daugavu un esi klāt ;D

no vilciena tur tik jāsakoordinē ar vietējo autobusu. Bet ar autobusu no Rīgas - arī pietura ir tieši pretī mājai

nu moš, moš ;D tā jau man bija sens sapnis, ka Skrīveros piederēs dzīvoklis, kopš oma savējo pārdeva un pārvācās atpakaļ uz Rīgu.

Ar laiku izremontētu un dažus izīrētu. Pati no Rīgas gan noteikti nemukšu prom, man te pārāk patīk ;D Bet Skrīveros forši, ka joprojām ir vieta vasarā + dārziņš. Rīt arī braukšu savus kabačus stādīt :D

2 Likes

Komedijās situacija
Es meģinājusi “Facebook dating” un pātik meitene un viņa patik mani. Es nesinu vai valodu viņa runā, es uzrakstīju “Hi! Hallo! Sveiki! Привет! Здоровеньки були!” ar katru valodu kuras es nedaudz zinaju. Un viņa dzēsts čatu!:smiling_face_with_tear:

4 Likes

Probably saw Russian letters and nope’d out.

Neņem galvā, tā ir ikdienišķa parādība ar tiem čatiem. Tiem čatiem kas neko neatbild vai pazūd nav jēga pievērst uzmanību.

2 Likes

Jā, es domāju tas ir smieklīgi, nav vairak🐱

1 Like

Yeah, maybe, well, that was interesting, but facebook is really shitty app, I was there only because some games have sync via that, and there was a notification “welcome to Facebook dating” and I thought why not

1 Like

The good thing about Facebook Dating is that it is free. Nothing much else. :D Not a lot of people are using it.

1 Like

I’d much prefer fewer, but decent matches over forking out a bunch a month to get maybe a couple floozies.

6 posts were split to a new topic: Kā jūs vārat spagetti?

Biju ciemos pie viena alt fujaka, izskatijos reti smuki ngl bet viņam bija zero rizz XD vins teica ieprieks ka nav uzbazīgs ^~^ bija fun, diemžēl viņa kaķītis nepieņēma mani, jo atzīst tikai viņu :'c

2 Likes

Diskutēju ar cilvēkiem par rasismu Latvijā. Saistībā ar šo video:

kuru paziņa iepostoja vienā gaming Discord serverī, aizgāja saruna par rasismu Latvijā. Tur viens cits riktīgi rasistisks čalis saka, ka melnie smird, ka šamie uz visiem stūriem, utt.
Pajautāju avotu par smirdēšanu, vnk teica, ka pa gabalu varot saost. Nu hz, man ir sabojāta oža, nevaru apstiprināt, savulaik biju lasījis kaut ko par tādu lietu, bet gūglē atradu tikai info par to, ka ar vecumu zūd oža, un vienu Medium rakstu, kur runāja par racist propaganda. Sounds legit.
Par to, ka uz visiem stūriem Rīgas centrā, diemžēl nevaru nepiekrist, jo tajā zonā, kurā es uzturos, viņi ir sastopami uz burtiski ~80% visu ielu stūru, tipiski baros, un es nepārspīlēju.

Tad viņš ieminējās, ka bijis taisīt pasi, pie tam tieši tajā pašā iecirknī, kas man netālu no mājām, un ka tur esot nostāvējis 3h rindā, un vērojis, kā viens pēc otra nāk iekšā vieni vienīgi imigranti.
Man kā reiz pasei termiņš pavisam drīz beidzas, aizčāpoju uz to iecirkni, un pa lielam bija arī tā, kā viņš aprakstīja - jau pie ieejas iecirknī stāvēja vairāki imigranti, ieejot iekšā vēl daži, uzejot pa trepēm uz pasu nodaļu un ieejot mazā telpā, kurā jāņem rindas numuriņš, ieraudzīju aplī sastājušos aptuveni 20 cilvēkus, visi vai nu acīmredzami imigranti, vai visticamāk (pēc valodas vai izskata). Telpa maziņa, krēslu nav, ventilācijas nav, un stāvēt kājās kādu stundu… ejiet takš jūs dirst. Nospļāvos un gāju uzreiz projām. Būs jāmēģina tikt no paša rīta kādā veiksmīgākā dienā.

Atnācu mājās, turpinājām runāt, viens cits čalis ieminējās, ka viņus importē darba devēji. Jautāju sīkāk, viņš teica, ka esot bijušas kaut kādas runas valdībā, lai šo samazinātu, bet darba devēji stipri lobējot savu. Cik saprotu, ir darba devēji, kuri visādos veidos mēģina importēt lēto darba spēku, bet, protams, viņus vispār nekādīgi neinteresē šāda “importa” ilgtermiņa iespaids uz valsti un sabiedrību, viņus interesē tikai un vienīgi peļņa tagad. Tiesa, kaut kādos veidos valsts mēģina spuroties pretī:
https://www.nva.gov.lv/lv/treso-valstu-pilsonu-nodarbinasana-latvija
Bet nu tas arī tā, “paļaujamies uz darba devēju godīgumu”. Ļoti smieklīgi.

Nu un tad tālāk aizgāja runas par algām un pakārtotām lietām, bet tā jau ir cita tēma.

2 Likes

Negulēju nakti, dzēru, nočatoju un nospēlēju minecraftu ar vienu fb draugu

2 Likes

Wtf is that? Pirmo reizi dzirdu xd

2 Likes

Ja tie ir labākie aizspriedumi, ko sanāca atrast, ta jau pie mums viss ir bumbās. :D Rindas pases saņemšanai vienmēr ir bijušas leģendāras, tas nav nekāds jaunums. Smaka tas jau vispār ir tāds aizvainojums pie kura ķerties, kad vispār nekā cita nav.

Par darba vīzām, dažus mēnešus atpakaļ runāju ar sievieti kas nodarbojas ar cilvēku algošanu. Tur galīgi nekas nav tik rožaini, ārzemniekus ir salīdzinoši liels čakars algot. Ja pareizi atceros, vispirs ir jātur vaļā kādu pus gadu darba sludinājums un jāmeklē vietējie darvbinieki, tikai tad var domāt par ārzemnieku piesaisti un tai pat laikā ārzemniekiem ir algas minimums zem kura nevar līst. Precīzi vairs neatceros, bet tas bija labi virs minimālās algas. Lēto darba spēku tā nemaz nepiesaistīsi, tur var izvilkt vidēji vai augsti kvalificēto.
Ja tu redzi zemi kvalificētās vietās ārzemniekus, tās nav darba vīzas - noteikti daudzi ir studenti.

2 Likes

Fairy tales.