Man negribas lai būtu redzama vieta kur savienojas formas un silikons kas man ir ir elastīgs un pēc idejas viņam būs jānovelkas kā zeķei nost, nu tas ir teorijā, dzīvē redzēsim rīt ![]()
Helovīna atmosfēra dārzā.
Šobrīd ārā mēnesis, ar tādiem mākonīšiem, kas slīd pāri. Mazliet migliņa. Un netālu ūpis dzīvojas un ūjina. Tepat Rīgā, bez sms un reģistrācijas.
Atmosfēriski. :D
Ūpis kopš septembra mājo, nevarēj[ās viens saprast, kas par puntu, vien to, ka plēsīgais.
Sanāca darba darīšanās aizkratīties uz random mazpisānu ciematu Igaunijā, te neliels recap ar bildēm neieslīgstot ar darbu saistītās niansēs:
Viss sākās ar dūmakainu rītu pie Torņakalna akadēmiskā centra kur mani savāca transports. Sanāca dabūt šādu arhitektoniski agresīvu kadru
Pāris stundas kratījušies vēl pirms divpadsmitiem bijām jau Navī ciemata kultūras namā. Ciematu veidoja 2,5 blokmājas, sauja zemnieku saimniecību, un viens traks ezerinš, bet par to sīkāk vēlāk. Līdz prezentāciju sākumam sanāca nedaudz papriecāties par lapām, un fiksi kko uzkost. Jau pa ceļam bija skaidrs, ka pie Ziemeļu kaimiņiem jau klāt ir zelta rudens, lai gan laiks likās manāmi siltāks nekā Rīgā.
Pēc pirmā prezentāciju bloka devāmies un nelaimīgo Põrmujärv ezeru
No pirmā acu uzmetiena pat neliekas nekas tik traks…
Bet visa ezera virspusē joprojām aktīvi notiek aļģu ziedēšana un vasarā tā ir vēl briesmīgāka. Un no tā izriet ka ūdenī katastrofāli trūkst skābekļa, turklāt tas ir pilns ar visādiem cianobaktēriju sarazotajiem neirotoksīniem. Un vēl tur itkā esot vācu lidmašīna nogrimusi, pēc vietējo vīru stāstiem. Īsāk sakot, ogromnij pizģec
dienas beigās tajā zirņu zupā tika ielikti pētnieciskās zvejas tīkli, lai saprastu kas tur vispār ir. Spoiler alert - nekas daudz un tikai karpveidīgās zivis
Naktsmītnes tika nodrošinātas netālu esošajā Voru pilsētā, ka man liekās kā krustojums starp Cēsīm un Rēzekni, kuras sirdī bija Tamalas ezers, pie kura krastiem man arī sanāca palik, izteikti postpadomju kūrortpilsētas viesnīcā. Īpaši uzrunāja centrālais laukums pie baznīcas. Es nesapratu neviena elementa jēgu, bet kopā izskatījās feini, nedaudz uz Žila Verna stāstu pusi mani nezin kāpēc pavilka
Un tad jau kopējās vakariņas vietējā īru pabā, no kura bildi biju iemeties. Tik piekomentēšu to, ka makaronu sacepuma cenā laika bijea iekļauta čuguna panna kura to pasniedza, jo lētākiem ēdieniem bija lielākas porcijas UN Creme brule nav mans deserts. Sanāca ar vienu sen neredzētu bijušo kursa biedreni(alpīnisti un kādreizējo lol geimeri) pa dzīvi parunāt.
Šorīt no rīta pirms došanās uz slikto ezeru, paspēju vēl nobildēt rīta mieglā tīto labo ezeru
Un tad jau, visādu paraugu ievākšanas demonstrējumi, atgriešanās kultūras namā, pēdējās divas lekcijas, un ilgais un neērti saspiestais ceļš atpakaļ uz Latviju
tas jau kā mini atvaļinājums izskatās!
Riktīgi ar laiku paveicās
Tā hruščovka ar halo toč ir ![]()
gāju sev un volvo skati. Abi esam defektīvi bet derīgi darbam.
Līdz pieciem rītā laboju klienta sataisītās problēmas ar izmaiņām, ko nesaskaņoja ar mani (un arī nepareizi ievadīja datus). Rakstīju validatoru, kas apstiprināja, ka vēl viena kļūme sistēmā ir palikusi pat pēc viņa labojumiem. To arī izlaboju.
Plānoju gulēt līdz kādiem vieniem, bet 10:20 zvanīja amazon kurjers. Pēcāk aizmigt vairs neizdevās. Klients atrakstīja, ka lietotājiem viss tagad strādājot, tāpēc nolēmu, ka ir errand (kāpēc nav laba latviska errand tulkojuma?) diena.
Sākumā meklēju pasi pāris stundas līdz beidzot izdevās izrakt. Tad aizgāju nodot asinis - māte grib uz mežu sēņot sestdien nekurienes vidū, bet nezinu vai man vēl ir encefalīta antivielas. Tad uztaisīju apli pa pakomātiem un RIMI paiku nopirkt. Granātāboli ir uz labu atlaidi.
Neko vēl neesmu ēdis šodien, jāiet kaut ko pagatavot.
pirmo reizi dzirdu tik specifisku un ikdienišķu iemeslu veikt analīzes.
vienmēr vari izdomāt latviskojumu, man prātā nāk sīkdarbiņi.
Ir labs! Es par daudz angliskās informācijas telpās uzturos.
Šodien? Nekā, biju darbā.
Bet atcerējos ka šī nedēļa ir punkts kad esmu nostrādājis jau 10 gadus vienā darba vietā.
(jeb arī ka vispār esmu strādājis jau 10 gadus)
Es īsti kārtīgi neatceros datumu, bet man liekas ka 06.10. es biju uz pārrunām un pus dienu pastrādāju lai redzētu kā ir un tad 08.10. sāku strādāt.
![]()
Damn, pie tam vienā vietā. Es kopumā labi ja esmu nostrādājis kādus 7 gadus.
ģimenē un tad arī man iegājās teikt - darīšanas ;D
Tas izklausās baigi oficiāli. Iet pēc pakas uz pakomātu man personīgi negribas raksturot kā darīšanas vai darīšanu dienu cilvēkiem, kas joku nezin. Bet ģimenes lokā ir labs tongue in cheek apraksts, kad visi saprot domu.
yap, jo man dzirdot “darīšanas”, galvā ir equivalent to errands ;D
vsp interesanta tēma, es nekad nebiju iedomājusies, ka citi šo vārdu tā neuztver ;D
Man ar “darīšanās” uzreiz ir nopietna padarīšana.
Teiksim biznesa sarunas starp nopietniem uzvalkos tērpiem vīriem, komandējumi utt
Tikko nopirku mangu animeshop un redzeju plakātu ar animeformu ![]()
gribēju tēju, bet autopilotā sataisīju kafiju :((