Tur, kur iepriekš dzīvoju, katru mēnesi bija cits variants šim pasākumam kuru sauc “Bike Party”, un tajā ir stingri noteikumi, ka dalībniekiem ir jāievēro visi ceļa satiksmes noteikumi (jābrauc labajā pusē, jāapstājas pie sarkanajām gaismām, bērniem obligāti ķiveres) un man liekas, ka konkrētā pilsētā pasākums bija saskaņots ar valdību. Varbūt, ka nē, bet policija tā pat bloķēja ceļus un virzīja satiksmi citur. Dalībnieki un skatītāji rīkojās itkā pasākums būtu parāde/svinības nevis protests, un tas notika pieklājīgi, neskatoties uz satiksmes traucēšanu.
Šeit atmosfēra noteikti atšķiras, tas ir vairāk kā protests (protams, dažiem vienkārši izklaide). Es vispār ļoti atbalstu gandrīz jebkādu protesta veidu, arī ja tas traucē apkārtējiem, un uzskatu, ka ir aplami, ka visi protesti (vai nu neapmierinātības izrādīšana, vai pieprasījums kādiem izmaiņām) ir jāpiesaka valdībai, jo tas jau vairs nav protests.
Jā, šis traucē ikdienas dzīvei daudz cilvēkiem, un jā, parasti citi lieli pasākumi kā protesti un parādes Rīga tiek pieteikti, bei tie pieteiktie protesti tomēr arī visādām lietām “traucē”- darba spēku trūkums, pilni autobusi, biznesi zaudē naudu, utt. Bet, Latvijā ir ļoti maz šādu protestu, jo cilvēki (manuprāt) tur savas mutes un “cer uz labāko” vairāk nekā vajadzētu demokrātiskā valstī. Vācijā darbinieku savienības (Unions?) regulāri iet streikā, un Vācu sabiedrība ar to mierinās un atbalsta darbinieku tiesības to darīt, ja nē vienmēr ir priecīgi ar sekām, jo paiet pāris extra stundas nokļūt mājās vai ir atcelts kāds pieteikums pie ārsta. Latvijā cilvēki ir salīdzinoši pieradināti mieram, un rodas iespaids, ka nevienam nav par neko nekas sakāms, un viss ir labi. Tātad man patīk, ka velo braucējiem ir kaut kas sakāms, jo ir diez gan labi, bet var vienmēr būt labāk. 
Man ir tā, ka labprāt atbalstu visādu veidu protestu, un vienkārši varu pieņemt, ka diena man personīgi būs apgrūtināta, bet tas ir tāpēc, ka kāds cits tajā brīdī ir “galvenais tels” un vēlas būt sadzirdēts. Tas manuprāt ir veselīgi sabiedrībā un ir ok brīžiem dzīvot diskomfortā. Ja aizliegtu šo, manuprāt jau būtu jāizlied visi līdzīgi pasākumi (lielie koncerti Mežaparkā, parādes pa pilsētu) kuri iztraucē satiksmi un finansiāli apgrūtina pilsētu, jo ir jābloķē ielas vai jānodrošina papildus publiskais transports. Bet mēs tās lietas pieņemam kā svarīgas! Katram kaut kas cits ir svarīgs.