Hei, hei everyone!
Iedomājos, kāpēc neuztaisīt atsevišķu topiku, kur var katrs padalīties, kurā fandomā tagad esi tu vai bijis, kāpēc tev tas cartoon or anime patīk, kāpēc vairs neesi tajā fandomā utt.
Sākšu ar sevi, uz doto brīdi es esmu šajos fandomos:
○ Toilet-bound Hanako-kun - šeit esmu ļoti aktīva, sekoju visai info, kas ir ap šo mangu.
○ Hazbin Hotel
○ My Student Spirit
○ Knights Of Guinevere - gaidu ar nepacietību turpinājumu :)
○ Apothecary Diaries anime
Agrāk biju:
● Steven Universe
● Star vs the Forces of Evil
● Gravity Falls
Varbūt vēl bija, neatceros , tie kas nāk pirmie prātā, kurus tiešām labi atceros.
Pārsvarā kāpēc vairāk neesmu šajos fandomos, tāpēc ka viņi jau sen beidzās un turpinājums nebūs nekād. Nezinu par Steven Universe, bet Star vs the Forces of Evil šīs fandoms lkm ir miris jau sen , bet Gravity Falls joprojām dzīvo, bet autors teica, ka turpinājuma nebūs, tas ir ļoti sad :( Ja par anime, tad tur too much būs, visus pat varbūt neatcerēšos , nosaukšu bišķīt: Kamisama Kiss anime, Noragami anime, Darling in the Franxx.
Aaaa
Tad es esmu konkrēti 0 fandomos un īsti nevienā neesmu bijis.
Maybe vienīgi ja skatās uz hololive un arī tad tad esmu diezgan casual fans. Es vnk zinu visus aģentūras vtuberus, subgrupas utt, un klausos mūziku, bet pat netaisos kļūt par kāda kanāla member vai pasarg dievs sūtīt superčatus
Uz līdzīgas nots agrāk tieši biju nijisanji fans līdz atklājas kā tur iekšā ir tik emocionāli vardarbīga kliķe kas noveda kolēģi līdz pašnāvības mēģinājumam
Un kā ar Helluva Boss? Hazbin ir bijis viens no retajiem, kur laikam pievienojos līdz ar pilot epizodes iznākšanu Tam ar piesekoju, bet ne tik ļoti.
Bet man ir pāris:
One Piece (man patīk tās teorijas tur)
Record of Ragnarok
Kengan Omega (abas ir cīņu tipa),
Smoking Behind the Supermarket With You (šis ir salīdzinoši svaigs )
Tāpat kā @H_Hercogs , man arī bija VShojo aģentūra, jo man patika vienkārši viņas uzgriezt fonā un klausīties tikai. Tad parādījās drāma un es pateicu atā.
Aaa - un vēl bija Final Space animācijas šovs, ko maitas Netflix atcēla tieši pirms beidzamās sezonas. Un autoram bija jāpabeidz ar noveli.
Nu nevaru teikt ka es ar kādreiz esmu bijis īstā fandomā. Tuvākais kas sanāk ir noklūt kādā discordā pirms koncerta lai atrastu ar ko līdzi iet. Maaaaaaaaybe ir Limbus Company un pārējā Project Moon pasaule, bet no tās esmu pa pēdējo gadu lēnām izdedzis vismaz uz laiku.
Steam gadiem rekomendēja pirmo no spēlēm (lobotomy corporation), kādu dienu vienkārši izdomāju izmēģināt. Pasaule, kur viņiem viss notiek, jeb “The City” man ļoti interesē, ar atsaucēm un dažādām pasaules kultūrām, slavēnām grāmatām un stāstiem.
Godīgi sakot izdegu no gacha grind viņu 3. un jaunākajai spēlei, neskaitot ka nākamā stāsta nodaļa aizkavēta līdz septembra otrai pusei un manuprāt garlaicīgo virzienu kurā spēle sāka iet kā pati spēle.
Skatījos, 2 sezonas lkm noskatījos. Nu tā, man kaut kā neaizķera, dziesmas tur ir labas arī. Bet Hazbin Hotel man šķiet tur sižets ir diezgan interesants, bet Halluva Boss nu tāds.
hmm.. tie laiki, kad es būtu bijusi visos iespējamos fandomos sakrita ar laiku, kad internets mājās bija “kkas svaigs” un pat YouTube bija zīdainis :D tāpēc tā fanošana izpaudās 80% irl - komūnas ar punk/alternative žanra mīļiem.
vienīgais online fandoms, kurā biju ielekusi bija 2nd gen k-pop :D tur es lasīju un zināju visu par visu, ko iespējams viņi paši par sevi pat nezināja
k-pop extended to j-rock, j-pop un korejiešu drāmām un humora/sarunu/spēļu šoviem un līdz ar to arī visiem aktieriem un komiķiem.
Ja būt iekšā fandoā nozīmē kaut kādā veidā kontaktēties arī ar svešiem cilvēkiem () tieši par attiecīgo tēmu, tad esmu bijusi tikai Undertale tās pašā sākumā (aprox. 10 years ago).
Bet, ja pieņem, ka būt fandomā nozīmē pētīt dziļāk loru un lasīt teorijas, meklēt fanu veidotu saturu, iegādāties kādu merch:
Undertale
Harry Potter
The Hunger games (arī filmas, bet tikai jaunākās, kas nav ar oriģinālo trioloģiju saistītas)
Six of Crows
The Maze Runner
Teen Wolf
Supernatural
Attack on Titan
Death Note
Jujutsu Kaisen (still in progress)
Shades of Magic un Villains
All the bright places
Days Gone
Honorable mention, bet tādas, kurām kādreiz sekoju līdzi, bet šobrīd vairs nē:
Amercian Horror story (neesmu redzējusi neko, kas ir pēc kàdas šķiet 7. sesonas)
Rick and Morty (arī neko pēc šķiet 4. sezonas neesmu redzējusi)
One Direction (beidzu fanot kādu gadu pirms Zayns pameta grupu)
H2O: just add water (šim plānoju rewatch drīzumā taisīt though :D )