Mākslīgais intelekts pret skolotājiem

https://www.instagram.com/p/DUIT1qVCCvt/?igsh=MWJtMGdkNjZ2dTR1eg==

2 Likes

@Liāna Jaunieši man saka, ka šito uzskatot par realitāti, kas pēc desmit gadiem jau izplatīsies visur. Viņi neredz jēgu esošai izglītības sistēmai jo tā tika izveidota citā gadsimtā, kad visas šīs tehnoloģijas nebija pieejamas, un kad pasaules kārtība prasīja kaut ko pavisam citu no darbiniekiem un darba devējiem, nekā mūsdienās. Forša tēma par kuru aizdomāties. Varētu sanākt visādi.

4 Likes

Nē, nu sava deva taisnības tajā ka modernā izglītības sistēma tika radīta konkrētam mērķim- taisit fabriku strādniekus - ir, bet es šaubos vai nākamais attīstības solis būs AI. Naivās cerībās domāju ka AI burbulis uzsprāgs, visiem pieriebsies visi čati groki un pārējie zvēri un izglītība aizies uz “it takes a village to raise child” komūnu pusi

4 Likes

Es gan tieši pretēji domāju. Ticu, ka AI un AG drīz būs integrēti mūsu ikdienā, gandrīz tā pat kā mobilie telefoni. Es jūtu, cik tas ir izpalīdzīgs pilnīgi visā, ko daru darbā un ikdienā, un kaut vai es gribu būt AI “hater”, es nevaru. :pensive_face:

Man ļoti patīk lasīt vecus rakstus par to kā “nevienam datori nav vajadzīgi" un “televīzija nekad neaizvietos radio” vai “filmas ar dialogu nav praktiskas.” Jaunieši man forši paskaidroja, ka vecie cilvēki baidās par mūsdienu “lielām “ izmaiņām, bet jaunākā paaudze ir uzaugusi ar tehnoloģiju un viņi pielāgojas bez problēmām. Tikai mēs 25+ kaut ko stresojam :sweat_smile:

5 Likes

man jau ar darbā visu laiku ir visādas lekcijas pa “Ai integrāciju darba pienākumos” bet es kaut kā neredzu jēgu viņu izmantot. Tipiskākais piemērs - “uzraksti vēstuli, liec copilot šo piepucēt”. Es pats varu viņu piepucēt, man besī ārā visi iepriekšējie soļi kas ir līdz piepucēšanai, a tas lūk ir pārāk grūti priekš AI XD. un tā tālaķ. To ko man riebjas darīt, šis nejēdz darīt, to ko viņš māk darīt, man pašam tīri labi sanāk izdarīt

4 Likes

Nu, manuprāt, ir kam jābaidās, jo AI tiešām var aizstāt cilvēkus.
Ja cilvēki izmantos AI, tehnoloģijas labā, nu izmantos tā, lai tas atvieglo dzīvību cilvēkiem, bet neaizstāj tos. Bet pagaidām looks like mēs ejām uz bad pusi.

2 Likes

AI pagaidām nav tik labs, bet nākotnē viņš var kļūt labāks, pat labāks par cilvēku

2 Likes

Man visu jaunību borēja kā roboti aizstās manu darbu bet tagad raud tieši baltās apkaklītes :woman_shrugging:

Bet par skolām, godīgi sakot ņemot vērā sūdīgu skolotāju attiecību pret normāliem, MI bieži varētu būt jēdzīgāks variants, ņemot vērā ka robots nekad neuzēdīsies random bērnam un nejutīs vēlmi izgāzt kādas sadistiskas tieksmes vai mazvērtības kompleksus.

4 Likes

Skynet speedrun

Bet robots strādās pēc programmas, kāda viņam ir iebūvēta, tāpēc so…
Robots neiegazis bērnu, bet būs ļoti stingrs, viņam būs pofig, kāds tev tur iemesls, kāpēc neizdarīji utt.

2 Likes

Nu jā, bet līdz ar to, vienīgais tiešām objektīvais veids kā novērtēt skolas darbu :D

1 Like

Bet viens no plusiem, ja robots saplīsa, tad stunda nenotiek var iet mājās :joy:

3 Likes

Nu reālistiski tie nebūs roboti bet lieli ekrāni ar AI darbinatiem avatāriem

Bet nu ideja kā vari izraut štepseli un stunda beidzas protams ir amizanta

1 Like

Eh Tā pat visa dzīve ir subjektīva xd

Man atgādina par robo teacher no “Jeralaš” :joy: Bērni mēģināja sačakarēja robotu ar saviem jautājumiem

vismaz eksaminēšanā gan AI var mierīgi piesaistīt, gan studentu pārbaudīšanai, gan pašu testa uzdevumu taisīšanai

Yes eksāmenā varētu AI

Man ir 30+. Nez es neko nestresoju kaut kā :D

5 Likes

Man toties ir zem 25, un es baigi pa šito stresoju, takā viss čil ir balanss

3 Likes

iņ jaņ ;D

1 Like