Mākslīgais intelekts pret skolotājiem

Sounds about right, vienīgi viņš nebija tik ļoti milzīgs kā tievs un garš, bet oiiii kā viņam patika komandēt mūs. Un reizēm ar nazi padraudēt - bet nu tās bija atsevišķas epizodes, kuras ignorējot bija tīri ok tās piecu vīru grupas barvedis

Lai arī cik dīvaini tas neliktos es zinu pāris skolotājus, kas ir ļoti labi pedagogi, bet absolūti riebīgi cilvēki ārpus darba. Mana vidusskolas bioloģijas skolotāja teiksim - mācību stundas bija interesantas ar daudz eksperimentiem, tēmas pasniegta ļoti saprotami, viņai bija foršs humors. Tikai pabeidzot skolu es sapratu cik nievājoši un necienīgi viņa izturējusies pret kolēģēm, viņas ego bija debesīs un viņa uzskatīja ka skolai jādanco pēc viņas stabules, jo viņa strādāja arī domē un bija kultūras nama direktore. izrādās neviens nav spējis ar viņu sastrādāties, pat ne citas bioloģijas skolotājas

Latvijā ļoti trūkst skolotāju, un profesija nemaksā pietiekami daudz, lai aizpildītu vakances. Tie, kuri pabeidz studijas, bieži pamet profesiju. Universitāte nevar atļauties kādu nepieņemt. Pēdējos gados, lai pievilinātu pretendentus, uni pat piedāvā budžeta vietas un stipendijas nepilna laika studentiem (to nevienā citā programmā nepiedāvā). Tā pat jau nav kas mācās.

Nezinu, kāda ir statistika Latvijā, bet Amerikā ~50% no jaunajiem skolotājiem pamet darbu pirmajos piecos gados un meklē citu profesiju. :pensive_face: Nevaram būt izvēlīgi

1 Like

Tas ir Latvijā?

Jā! Pirms pāris gadiem sāka piedāvāt. Nezinu, vai uz visiem priekšmetiem, bet angļu valodas skolotājiem jā. Mums visa grupa tagad ir budžetā

1 Like

Tas vedina mani uz domu, ka mēs tieši ar tādu pašu saukli nonāksim līdz automatizācijai izglītībā.

Esi kaut ko dzirdējusi par to kā ir privātskolās? Tīri interesanti vai tur nav tāda pati problēma, jo pēc idejas tās varētu maksāt vairāk.

Privātskolās problēma nav tik izteikta, bet alga vien nevar nodrošināt, ka skolotājs varēs izturēt emocionālo un profesionālo slodzi. Vnk sanāk, ka ir vairāk cilvēku no kuriem izvēlēties, un cerēt uz labāko. :D

1 Like