Nezha Reborn - 30-to gadu Ķīnas leģenda

Ni hao!

Uzreiz atruna - šis NAV saistīts ar iepriekšējiem Ne Zha vai Ne Zha 2

https://www.imdb.com/title/tt13269670/

Nu lūk, atkal noskatīts ķīniešu šedevrs no cikla New Gods. Drīz būšu visas ausis izskandinājis ar Ne Zhu, bet šis laikam populārs pie sevis dzimtenē. Es vēl neesmu ticis līdz citām leģendām :joy: :sweat_smile:

Nu kā nav saistīts - leģenda viena un tā pati, stāsts tas pats, tikai dažādi redzējumi.
Šis atdzimušais puisis tehniski ir tuvāks pēc motīviem īstajai leģendai, ne kā tie divi. Kā arī tumšāks, sūrāks un ne tik dzīvespriecīgs.

Animācija ir salasījusi tik lielu asorti no visa, ka viens sponsoriem no ir Labubu ražotājs, tāpēc uz merču noteikti atpelnīts. Kāds lielāks kinoskatītājs vispār dažbrīd var neirotiski nogliegties, ka tas ir redzēts un sev galvā likt scēnas, mūziku no citām filmām. Tomēr ticat man - nekas nav pierādāms un sakritības ir nejaušas.

Stilsitiski filma noris pagājušā gadsimta 30-to gadu Ķīnā, apgērbi, dzīvesveids, kultūra un citi elementi, tomēr ar tādu nelielu fūturistisku pieskaņu, starp tvaika un dīzeļa panku, ar brīžiem esošu kiberpanku (?). Šie piejaukumi nav regulāri, tie uzrodas šur un tur, tomēr neizskatās svešādi, minimums liek aizdomāties par tehnoloģijas īpatnībām. Eksistē šādas lietas šajā pasaulē un viss.

Vizuāli var sacīt, ka donghua (ķīniešu animācija) ir vizuāli it kā vienkārši, un sākumā pat šķiet mazliet lēta, tomēr tai pat laikā tā apvieno diezgan lielu detalizācijas līmeni vajadzīgajās vietās, pat ne tā, viņa eksistē visur, tai pat laikā nekur. Skaties un domā Final Fantasy 7: Advent Children vai Spirits Within, vai kāda vecākā tā laika videospēle - savs retro, bet detalizēts tam laikam, ka joprojām izskatās labi un patīkami.

Pie tam cīņas, personāžu kustības, efekti - tas viss izskatās labi un pat satriecoši brīžiem. Daži sloooooow moooo - gan ir lieki un izskatās nožēlojami. Taču animācijai var likt vienozīmīgu ugunīgu patīk.

Šižeta olivjē un rosols

Īsumā par to, kā radās salāti. Bija franču pavārs Olivjē, kurš uztaisīja kārtojumu, atnāca barona kungi, kuri neko nesaprotot, visu sajauca un tā radās olivjē jeb rasols. Kāpēc viņš pie mums Rasols - nezinu. Citviet sauc par Russian salad.
Tā lūk - šižets te kārtās, pie tam kura ir labāka, grūti spriest, priekšroku dodu pirmajai, otrās akcenti nav slikti, tomēr brīžiem sāk zust dinamika.

Faktiski var izdalīt 2 sižeta kārtas.
Pirmā - notikumi noris 30-to gadu Ķīnā, kaut kādā nostūrī, kuru kontrolē vairāki mafijas klani, pa faktam redzam vienu, bet nu labi, kontrolē caur dzeramā ūdens piegādi. Faktiski mūsu priekšā ir sava veida antiutopija, lielo konglomerātu valdīšana. Un ir pretošanās kustībā kuri visādi mēģina pretoties šai netaisnībai un protams ir mušu galvenais varonis, kuram sirds sāps visvairāk un tēvs viņu nesaprot, notiek negadījums un viņš nolemj atriebties un gāzt sindikātu.

Otrā - sākums viss tas pats, tikai paralēli tam viņš sevī atklāt dievišķo spēku, varenību un mums sejā iemet n-tos personāžus no zila gaisa, par kuru eksistenci neko nezinam un nesaprotam. Mērkaķu karalis - jā dzirdēts. Pārējie - nav ne jausmas kas jūs nafig esat. :face_with_raised_eyebrow:

Pats sižeta katalizators ir with f*ing pencil un Baba Yega vērts, Trakais Maksis, digimoni vai pokemoni.. nē YuGiOh - tur parādījās lieli monstri uz laukuma personāžiem priekšā vai aiz muguras. Dzelzs Cilvēks, lai vēl iet Akira - kāpēc ne. Tikai sakritības - nekā vairāk. :rofl:

Un lai arī brīžiem tas viss liekas ir par daudz, ir redzēti elementi, tomēr tas viss izskatās gana baudāmi, izklaidējoši un pat nes kaut kādu morāli. To ka var nomirt pa īstam, ja sprandu aplauž un par to, ka tu nosaki savu dzīvi, nevis tur Jupiters trešajā mājā, ja nu tikai mazliet. Arī tonis filmai kopumā ir drūmāks, mazliet kriminālistiskāks, sūrāks.
Filmai protams jāatzīst ka brīžiem malziet dinamika pieklibo, nav kritiski tomēr jūtas nevienmērīgums, brīžiem viena scēna ir sagriezta vairākkārtīgi, mazliet dezorientējot vai pat brīžiem rada jautājums par pasaules uzbūvi. To cilvēki baidās monstrus, to - nu ir ok.

Personāži tomēr savā pastāvošajā attīstās, vismaz galvenie, i to kamēr pedneli neiedod brīžiem. Skaista leģendea mūsdienu izpildījumā, redzējumā.

Animācija pieejama Netflix. Iesaku, ja ir iespēja, pirmāmkārtām stila dēļ un stāsta tieši šī 30-to izpildījumā un iesaku skatīties tieši no tādas perspektīvas. Liekas, ja stāsts būtu bez visas acīmredzamas maģijas,ar gangsta motīviem, tas būtu arī ne mazāk faktūrains un interesants darbs.

7,5 rīsu bļodas no 10

5 Likes

Novērtēju to, ka šis tika uzrakstīts nakts vidū. :grin: Lasīju braucot uz darbu un pusmiegā iemācījos vairākus jaunus vārdus.

Baigi mulsina, ka vairākas filmas par vienu tēmu tika uztaisītas viena pēc otras ar līdzīgu nosaukumu, un nav saistītas. Man uzreiz likās ka šis būs turpinājums Ne Zha 1+2. Es planoju visas trīs noskatīties maratonā because why not.

1 Like

šitas pat mani vairāk uzrunā vairāk nekā tās pārējās divas filmas :thinking:
āzijas dievības un anahronoloģiska tehnoloģija ir taisni tas salikums pēc kā es tagad alkstu, pēc hellmaker pabeigšanas

kkad būs jānoskatās

2 Likes

Šitas man tik ļoti pievērsa uzmanību, kaut kas negaidīts :joy:

2 Likes

Ká saprotu daudzi mēğina atrast atsauces no pirmās filmas un saistības, bet filma galīgi daźādas un izņemot personāźus un daźus motīvus, filma vispār nekrustojas, pat pēc leģendas Nezha Reborn ir patiesāka.

Diezgan interesants kontrasts starp abiem, kas labi.

Kad skatījos Nez Zha 1 un 2, nezināju par šīs eksistenci, bet uzzinot likās , ka kaut kāds spinoff vai tml. :sweat_smile:

Ja vēl gramatika būtu :joy:
Šeit redaktūras parasti nav, viss pa dzīvo, ko pašlaik domāju. Pēc tam lasu un domāju - kas par? Ko es te biju domājis?

1 Like

Starpcitu rakstot un vēl skatīšanās laikā, tieši biju iedomājies par tevi :joy:, stila pēc tev varētu patik :sweat_smile::grin:

1 Like

Nu ko, noskatījos.
Kopumā laba manta. No sākuma ļoti šaubījos kā stilistiski visu savilks kopā, bet ideja kā tām tūkstots gadu senajām dievībām arī tehnoloģija bija attīstītāka un kiberpunkaināka pretstatā cilvēku 20-30 gadu diesel punk bija baigi labais piegājiens.
Tas sižeta pavērsiens ar maskotā tēla patieso identitāti man gāja pāri galvai jo es velns ziņu tikai vienu mistisku ķīniešu pērtiķi un pa kaut kādu 6ausu makaku nebiju pat dzirdējis

Kā neliela kritika varētu būt tas ka brīžiem pārāk aizvilka uz Marvel pusi. Kaut kāds ķīniešu ghost rider ar dzelzs vīra bruņām kurš cīnījās pret venom pūķi

Aa un vsp viņai esot turpinājums. Galvenais varonis gan ir cits atdzimis teiksmu tēls bet pasaule ir tā pati, vienīgi sižets norisas debesu valstībā, kas šķietami velk uz solarpunk

https://www.imdb.com/title/tt19757204/

1 Like