Palīgā! Datoram vajag vairāk atmiņas. Kur un kā darbūt?

Manam datoram (portatīvajam) vajag vairāk RAM. Ir pienācis laiks pāriet no 16GB uz 32GB, jo šobrīd dators nepavelk ne video rediģēšanu, ne PowerPoint… :)

Protu datoru atvērt un iztīrīt, bet tā pat kā visi mani augi pāris nedēļās nomirst, un visi mājās gatavotie cepumi iznāk kā pankūkas vai maize, datoru iespējams salauzīšu, ja pati mēģināšu kaut ko aiztikt. Gandrīz neko par datoru komponentiem nesaprotu. :handshake:

Ļoti novērtētu palīdzību saprast:

1. Kas man ir jāpērk. Vai man pašai ir jāpasūta atmiņas karte ja vedu uz servisu? Kur vislabāk nopirkt? Izskatās, ka man vajag 2x 16GB RAM kartes.
  2. Ieteicamie servisi? Varu izdarīt pati ja tas nav pārāk sarežģīti, bet nevēlos, ka laboju datoru un iznāk pankūkas.

Specs:
Lenovo Legion 5 15ACH6H
Processor: AMD Ryzen 7 5800H with Radeon Graphics (3.20 GHz)
Installed RAM: 16.0 GB
System type: 64-bit operating system, x64-based processor

Paaaaldies!

4 Likes

Tieši sagaidīji laiku kad RAM cenas ir debesīs

Bet nu jā izdodas kko nomedīt, var ar @Menestrels sarunāt uzstādīšanu, šis man vecajam laptopam uzstādīja, jo man bija vēl lielāka paranoja kko tur darīt

2 Likes

Skatos, ka tam ir divi RAM sloti. Vari atvērt vaļā Task Manager un paskatīties vai tie abi ir aizņemti?

1 Like

Jā, rāda 2 of 2

Esi izvēlējusies labu laiku ..

SO-DIMM RAM nekad nav bijuši lēti, bet tagad.. uff. Šim izskatās mazliet jāpaķimerējas, bet lieta izdarāma.

2 Likes

Sanāk tur ir divi kociņi, katrs pa 8 GB. Lai tu varētu dabūt 32GB būs jāpērk divi 16GB stiki. Tūlīt uzmetīšu aci kur es redzu lētākos.

2 Likes

2 gadus par šo domāju, varbūt vajag vēl 2 gadus padomāt lol

Vai nu medīt sludinājumos vai negaidīt un tagad, kas zin, kas būs pēc 2 gadi :smiley:

3 Likes

Dēļ rama?

Lētāko kociņu redzu eltek.lv - 78.61 EUR. Tev tādus vajag divus. Tas ir mazai interneta veikals pavisam tuvu tev no mājām. https://eltek.lv/pny-memory-16gb-ddr4-2666-so-dimm-mn16gsd42666-sb.4620446.p Esmu to pats vairākas reizes lietojis atsauces veikalam ir labas.

2 Likes

Nu tur tagad jau runā par vienu no Ai kompānijas bankrotu jo nauda iztērēta a peļņas nav xD

1 Like

Viens no mūsu netiešajiem sadarbības partneriem :D

Pa pa, viņie līdz 2027 vēl pietiek XD
Un reklāmas banerus plāno palaist, tpc nekas traks XD

1 Like

Sanāk tu arī teju proti nomainīt RAM stienīti. ;D Tie tur ir paslēpušies zem viena metāla vāciņa. @Kadiljaks jau iemeta video ar tā portatīvā izjaukšanas procesu. Protams, ja vajag varu arī palīdzēt ar kociņu maiņu.

2 Likes

Tā man liekas. Met “error” ja lietoju PPT tajā pašā laikā kā daru jebko citu, un Task Manager rāda, ka RAM ir pārslogots.

Vai kompānija ir svarīga? (PNY vs. kaut kas cits)

Atminos rakstot diplomdarbu, Work un Excles ne reizi vien man lidoja ārā, jo RAM nevarēja pārgramot.

1 Like

Tikmēr es savam bakalauram statistiskās analīzes ar 4gigiem taisīju, un error īsti nebija. Dators tikai sāka dikti lēns un karsts palikt

Cmon 16 gb ir good enough… nevar but new standarts 32…

3 Likes

Es jau ar :grin: only hardcore, only true way.