Manam darba datoram (arī portatīvias) vispār nav problēmu, man tur ir atvērti vairāki Excel, Word, YouTube un vēl 20 tabs, un viss strādā. Bet manam datoram tas nepatīk :D
Hm… tajā kļūdā kaut kas vairāk tiek rakstīts?
Ļoti atkarīgs no projekta lieluma. Piepildīt 16gb mūsdienās vispār var bez problēmām.
PPT vnm ir bijis gana rijīgs. Un standars ne standarts, bet dažu slinkums gan.
Cik noprotu, nezinu cik aptiesība, bet W11 faktiski visi logi kā Discord un citi ir kinda kā “iekšēji web pārlūki” kas noslogojot dikti sistēmu. Kaut kas tāds pavīdēja man, jo paši Discord par to cepjas.
Un cik darba datoram ir RAM?
Ja runājam par cenu, pus gadu atpakaļ iespējams 32 GB DDR4 es tev varētu atrast pa kādiem 60-70 EUR. Kā redzi cenas ir aptuveni dubultojušās. Žurnālisti kam es sekoju līdzi prognozē, ka šogad varam necerēt uz cenu kritumu.
Ja tiešām vajag, cenas dubultošanās vēl nav tik traki. DDR5 vietām ir trīskāršojies vai pat četrkāršojies cenā. xD
Tai pat laikā tavi 16GB RAM kas ir iekšā datorā arī ir pacēlušies cenā. Pēc idejas tos var mierīgi notirgot Facebook marketplace vai ss.com
Neatceros, bet interesanti - Sākumā PPT vienmēr strādā normāli. Katru reizi, kad ievietoju bildi vai mainu formātu slaidam, pieaug Memory lietojums līdzkamēr izmet kļūdu un aizveras.
Kā variants tu vari pamēģināt apiet šo, izmantojot PPT cloud versiju interneta pārlūkā. Web versija varētu būt uzbūvēta ekonomiskāka.
Nezinu, bet būtu pārsteigta, ja vairāk par 16GB. Rīt paskatīšos, intereses pēc.
Ja tur ir 16gb un viss lido, vari apsvērt pilnībā pārrinstalēt pa jaunu sava portatīvā Windows.
Negribu ar foliju cepurīti, bet cik liela iespējamība, ka MS mēģina visus uz web versiju pārsēdināt. XD
Cik zinu, kas tāds var būt teorijā, nedaudz, ir novērots.
Var jau izmēģināt tos pašus failus citviet atvērt, ja viss veras un liekas un nebrūk, tad vaina ir lokāli.
Kurš zin vai pat pats Microsoft zin ko šis grib. :D Web aplikācijas kopsummā gūst popularitāti. Cilvēkiem gana labi patīk, ka aplikācijas ir uzreiz pieejamas lietošanai, nav nekas jāuzstāda, jāatjaunina. Tas pats Google Doc, Sheets utt. ir visai populāri.
Var piekrist, tam ir savs ērtums, tai pat laikā, patīkamāka doma, ka tas viss ir lokāli pieejams ![]()
Ah, to arī varētu pamēģināt. Bet es datoru tā pat lietošu vēl labu laiku, un gribu, ka video rediģēšanas programmas normāli strādā. Paskatīšos kas tiek piedāvāts Eltek!
Ja nu kas pie mums populārākās cenu salīdzināšanas mājaslapas ir salidzini.lv un kurpirkt.lv. Dažreiz arī sanāk ko uzķert amazon.de, taču šobrīt tur ir ne šis ne tas.
Darbā ikdienā lietoju OneDrive un man tas tik ļoti patīk, ka es būtu gatava maksāt par Microsoft 365, ja darbs to nenodrošinātu. Google versijas noteikti arī ir populāras jo tās ir pieejamas no jebkurienes. Man kādreiz nepatika “mākonis” bet reāli uzlabo dzīves kvalitāti :D
Man gan otrādi, sākumā patīka ļoti lietot OneDrive, bet tagad pārgāju uz Google ![]()
Darbā viena no tām lietām, kas besī, atkal - tīri dēļ dažu failu importēšanas, lai man nav jāveido dažādi faili, vienu failu sagalbāju katru reizi zem cita nosaukuma, bet mākonis pārraksta visu pirms vēl esmu saglabājis pareizos datus
Nācās atslēgt šo vazaņķi piespiedu kārtā.
Bet mājās gan Open Office ar mīļu sirdi :D
Es atvainojos, bet kapēc neviens šeit neieminas, ka tā nav ram vaina, bet videokartes… protams rams kko minimāli ietekmēs, bet ne tik ļoti, lai kko kardināli mainītu… un tā kā tas ir portatīvais , tad laiks domāt par jaunu jo portatīvajam video čipsetu nenomainīt…
Bet ņemot vērā, ka pat powerpoints gļučī, kaut ko nedaudz varbūt var uzlabot iztīrot datoram temp failus un visus pārējos nieciņus kas nevajadzīgi pārslogo un bremzē datoru….
Jo galīgi neizklausās pēc video kartes vainas. Tā ir stipri pārāk jauna karte, lai kaut ko neatbalstītu un ja tā būtu nesavienojama ar kādu no aplikācijām, tu to nemaz nepalaistu. Pieņemot trakāko variantu, ja tā ir saplīsusi, tā mestu kļūdas vairāk situācijās nevis tikai 2 ļoti dažādās aplikācijās. Tai arī būtu vienalga par projekta lielumu.
Ja mazi projekti strādā raiti, bet pārsniedzot konkrētu izmēru viss aiziet pa pieskari - tas ļoti izklausās pēc atmiņas kļūdas. Starp citu integrētā video kartes lieto to pašu sistēmas RAM. Šajā situācijā video RAM un sistēmas RAM ir viens un tas pats.
Tu ko, tas tak ir pavisam jauns portatīvais.