Palīgā! Datoram vajag vairāk atmiņas. Kur un kā darbūt?

Ramu apēd tad ja ir integrētā videokarte procesorā, šim ir atsevišķs video čipsets, tā kā ramu viņš tērē tikai draiveriem un maznozīmīgiem sīkumiem….

RAM VS Videokarte
Go! :joy:

2 Likes

Pa lielam jau nav ko strīdēties, vnk jāatver tikai abas programmas, kkas nedaudz jāpadara un tad jāpačeko ko task manager saka, kam ir vislielākā noslodze…

Ne tik ļoti, žēl, ka neviens neieminējās, bet tas ko tu meklē ir DDR4 2x16GB SODIMM ar 3200MHz takti un 1.2v pamata spriegumu.

Tas ko @Menestrels ielika ir nedaudz lēnāks, bet ikdienā tā pat nejustu.

1 Like

Ja cenas nebūtu uzlidojušas debesīs, mierīgi varētu ķert kociņus ar lielāku OC. Tagad gan es nez vai tas ir to naudu vērts. Es izbrāķēju 3200mhz variantu, jo tas ir 22 EUR dārgāks https://eltek.lv/lexar-notebook-memory-ddr4-sodimm-16gb1*16gb-3200-cl22.3434463.p Ņemot divus tas būs 44 EUR dārgāk par kriksīti veiktspējas. Ja es pareizi atceros, tur atšķirība beigās ir kādi 5% spēlējot spēles uz integrētās grafikas. Produktivitātes aplikācijās tā atšķirība vispār varēja nokristies uz kādiem 2%.

Tas tak ir noklusējuma spriegums, ne? Es tik paskatījos vai tur iekšā nav low power kociņi.

Ja tur ir atsevišķa video karte, windows lietos tās abas elektrības tautības nolūkos. Tas mēģinās automātiski izvēlēties ko lietot. Spēles laidīs ar Nvidia un interneta pārlūku ar integrēto Radeon.

Ja portatīvajā ir divas video kartes, tur var pamēģināt atvērt “Settings > System > Display > Graphics” un iestatīt PowerPoint GPU preference kā “High performance”. Tas piespiedīs Windows lietot atsevišķo video karti.

Bro.

1 Like

Bill Hader Reaction GIF

6 Likes

Fight Popcorn GIF

2 Likes

Zin man kaut kā velk pie team bloat, īpaši ņemot vērā M$ pēdējo gadu uzvedību. Nebtīnītos ja tur fonā tām programmām notiek kaut kāda nevajadzīga figņa, pirmkārt vajadzētu pamēğināt atslēgties no interneta un paskatīties kā tad strādā.

Man ne M$, bet Libre office sākumā lagoja, jo viņiem defaultā bija ieslēgts kaut kāds AI-veidīgs sūds un plus updates lietošanas laikā. Kā atslēdzu visu huiņu- butter smooth.

6 Likes

Teju nemaz.

Man pa priekšu niezētu pirksti pārinstalēt Windows, pirms pirktu RAM. Ar vairāk atmiņu dzīve ir labāka, bet man grūti iedomāties, ka tie Power Point dokumenti tiešām ir tik lieli.

1 Like

Viņiem ir tendence no sniega pikas pāraugt lavīnā, it īpaši ja tu gribu ko fancy uztaisīt ar daudz objektiem un efektiem bet nu nevajadzētu it kā but tik traki

Nu jau Power Point nepietiek 16Gb RAM. Tev tur kaut cits fonā gan jau aizsit RAM vai kāda cita problēma. Joka pēc patestēju, ieliku 500 bildes galeriju Power point un power point patērēja tikai 4gb ram. Normālai Power Point lietošanais tur nezinu kāds pusgigabaits labi ja būs.
Es ietektu paskatīties vai nav kāda programma, kas fonā apēd RAM.
Vai noinstalē pilnība ofisu, iztīru visu appdata utt. Un uzinstalē par jaunu.

Cik tev vispār kompis RAM patērē, kad neko nedari?

Kopš kura laika RAM stienīši palika par RAM kociņiem? :D

Tagad pirkt RAM par kosmiskām cenām ir kā ir. Kaut kur cenas pa gadu pieauga 4x.
SSD jau ar cenas pieauga 2x. Gan jau vēl augs cik var noprast

Nē nu kā kam, ir kas pērk jaunu laptopu reizi divos gados kā beidzas garantija :D

Abos gadījumos mēs te runājam par taisnstūra plāksnīti, kura nav diži radniecīga ne stienim, ne kociņam. xD

1 Like

Man patīk, es tagad saukšu RAM par RAM kociņiem :D

1 Like

Var jau arī saukt par RAM tāfelītēm

Ram batoniņi. Zaļi un kraukšķīgi

Ram platītes vai moduļi

1 Like

Top valentīndienas dāvana XD
Kāpēc pirkt otrai pusītei šokolādi, ja var nopirkt RAM tāfelīti

3 Likes