Par jauno ne-EU mazumtirdzniecības nodokli

Nu tā atšķirība nav tikai eiro. Piemēram robotam putekļusūcējam mikrošķiedras mopi. Divas mazas mikrošķoedras ripiņas. RD veikalā- 11 eiro par 1 pāri (2 mopi. 2!!!), temu paka ar kādiem 8 par ~3.50.

1 Like

Es tik tikko pārbaudīju, automātiski nāk. Temu tā prasa vismaz pirkums 15€ un tad nāk vēl pluss tie 3€ ar katru preci. Sanāk lētāk pirkt vienu preci no 15€ eiro.

1 Like

Tur jau būs jāskatās ko kur izdevīgāk ar tiem tiem 3 eiro plus. Bet arī ne visu atradīsi vietējos internetveikalos tā vai tā.

1 Like

True! Bieži ir daudz lētāk internetā. Es labi ja ~2 reizes gadā kaut ko pasūtu online, tātad tas mani neskar, bet zinu, ka kaut kādām lietām citādāk ir grūti dabūt visu vajadzīgo

2 Likes

Es ar tikai kaut kādas 2x gadā pasūtu, bet tapat…

1 Like

Ar pa lielam tas pats, un arī tad lielākoties no vietējām noliktavām

Pag, tā nē. Par katru preču grupu. Tas ir, ja Tev ir 5 kleitas, Tu maksā tikai 3€. Ja Tev ir 3 kleitas un 2 krēkli, tad 6€.

4 Likes

Jā, par preču grupu

1 Like

Un par to varbūt nebūs pārlieku jāraizējas - Temu, Shein jau ir izveidojušas noliktavas Eiropā. Tas ir, tad tas papildus nodoklis var arī nelikties. Vo ja tomēr tur ir norādīts, ka tomēr ārpus Eiropas, tad gan būs.

Es ļoti daudz ko pasūtu interentā veikalā, nu ne tikai Ķīnas, arī vietējos, jo uz vietas nekā nav praktiski.

2 Likes

Jautājums cik tās preču grupas ir lielas. Teiksim vilnas zeķes un parastās zeķes, viena kategorija vai divas?

2 Likes

Zeķu kategorija. Manuprāt, ka nevajadzētu stipri attiekties, bet nu to ar laiku laikam uzzināsim. Temu / Shein / Aliexpress jau uzreiz to noformēs cenā, ne?

1 Like

tīri piemēram, Tas lietas ko pasūtīju, lai izveidotu to ierīci kā oriģinālajā postā maksātu daudz vairāk.

Ņemsim glveno sastāvdaļu - Arduino Nano €3.49 AliExpress, bet 220.lv lētākie ap 25eur

1 Like

Bet runājot par nodokli, domāju ka lielie veikali kā AliExpress, to apies, ar europas noliktavām, un maximums tur būs kaut kāds vienreizējs papildu maksājumus/procents uz visu pasūtījumu, ja pat ne tas, un vienkārši lietām kuras nesūta no eiropas noliktavām būs vienkārši papildu ilgāks laiks jagaida.

5 Likes

Nu es pārbaudīju, iegāju Temu, randoma izvēlējos preces un nāk +3 eiro par katru preci. Kā to apiet?

2 Likes

oho

Tātad. Uzmet aci, vai katra prece no atsevišķas kategorijas? Ja tā, tad jā. Paņem intereses pēc 3 kreklus tikai.

Bet kā @Joe min, tas varbūt pagaidām, bet ķīnieši tak izveidos noliktavas. Viņiem nebūs problēmas :sweat_smile:

3 Likes

Nu I hope :crossed_fingers:

2 Likes

Ja es ņēmu visus vienādus uzreiz pieņemsim trīs tos pašus kreklus tad ir ok, iet tikai +3€. Bet, ja es ņēmu no dažādām kategorijām (veikaliņiem vai kā tas skaitās) tad iet par katru +3€ un kopā ir 9€.

3 Likes

Yup, par kategoriju ir tā. Tad nozīme, ka nu būs jābūt izvēlīgākiem, ko nu vairs pasūtam :face_holding_back_tears: Vai jāskatās kādi dīli Amazonē uz laiku.

1 Like