Ja kādam interesē retro spēles un vēlas atgriezties atpakaļ laikā iespējams visas dienas garumā spēles uzspēlēt retro un piedalīties turnīros un laimēt balvas.
Varbūt kādam interesē?
Retro Mini-Fest Rīgā - 1. novembrī 2025
Laiks skrien žilitona spārniem. 1. novembrī 11:00 “Brūzis Manufaktūra” trešo reizi uzņem Latvijas retro videospēļu un tehnoloģiju komūnu “Retro Istaba” ar Retro Mini Fest pasākumu. Šoreiz mūsu priekam iepriekšējos pasākumos nebijušas video spēļu konsoles, datori un pinbola aparāti kā arī unikāla muzikāla programma Latvijas labāko chiptune muziķu izpildījumā.
retroistaba.com sadaļā konsoles kā retro konsole ir norādīta PlayStation un PlayStation 2…. I feel old as f***
Kad domāju retro, domāju dzeltenās kasetes kuras darbojās pēc tam kad vairākas reizes iepūti tajā un uz kurām bija reklāmas ka tur ir 999’999 spēles no kurām 99% bija mario bros ar slight modification!
Piebildīšu, ka skaidrs, ka PS un PS2 ir jau retro.. vienkārši weird!
Uz pirmo minifest biju, tā pa jokam paliku pirmajā vietā “Tetris “ izaicinajumā, tika dotas 3 spēlēšanas reizes, un tad ņēma labāko, es pēc pirmās izspēlētās reizes sapratu, ka labāk vairs nevarēšu, ir neizmantoju atlikušas div iespējas, un gadijās ka citiem ar nesanāca savākt tos punktus
Mani tik uz vietas varbūt varēs atrast kaut kur, tur noteikti Mi pie datora kaut kādu Half life laidīs vaļā ja tā būs xD es Uniconos neļauju viņam tur xD es noteikti kaut kādu playstation skatīšu
Te domāju jautājums ne tikai aspect ratio ziņā. Teiktu vispārējās tehnoloģijas un likuma priekšā, kā arī noieta/pieprasījuma ziņā. Cik remontspējīga ir.
Varētu teikt, ka 4k un 8k, pēdējais noteikti, ir un būs eksotika tuvākajās demsitgadēs pat je ne izmirstoš. Ja nemaldos Sony un kas vēl 8k TV ražošanu samazināja krietni.
720p pa faktam arī nav slikts, vismaz mobīlajā vidē. Manuprāt. Labi vēl 1080p. Vairāk tur pat atšķirību neredzēsi. Ja vien zem lupas.
Ja mēs vērtējam 4:3 ir jau aizvēsutrisks. Tie paši Xbox1 un PS1/2 - ja viņiem kaut kas notiek, viņi remontējas ar grūtībām vai vispār nav atjaunojami. Mēs nerunājam par entuziastiem, kas gatavi pārlodēt un pārprogrammēt.
PS4 joprojām parāda labus pārdošanas rādītājus. Atgādīnāšu, konsole ir vairāk kā 10 gadus tirgū. Konsole makā lētāk un spēles arī. Kazuālam spēlētājam neko vairāk nevajag.