https://www.instagram.com/p/DVjCWxriBNF/?igsh=MTdiODBrMWVobTVrdw==
Gribu, gribu, ļoti gribu pagaršot ![]()
https://www.instagram.com/p/DVjCWxriBNF/?igsh=MTdiODBrMWVobTVrdw==
Gribu, gribu, ļoti gribu pagaršot ![]()
‘Tis the season. Kā man šis pietrūkst. …kur var dabūt piparmētru saldējumu? Vai piparmētru ekstraktu?
Ir piparmētru saldējums ar šokolādi Rimčikā.
Yess diemžēl šī recepte prasa bez šokolādes D: Varbūt jātaisa savs maisījums ar vaniļas + ekstraktu
ja tev ir saldētava un pietiekami daudz laika, lai regulāri to masu samaisītu,tad saldējumu ir visai viegli uztaisīt mājās.
altenatīvi var šitam vnk nokasīt šokolādi
Ēterisks PIPARMĒTRU - Skrīveru mājas saldējums Te nekas par šokolādi nav minēts.
Šī torte vienkārši bomba, ļoti garšīga. Dodu 9 balles, jo tomēr krēms bija pārāk taukains priekš manis, bet tā super ![]()
![]()
Es sapratu, ka gribēju padalīties ar savu “favorītsaldumu” arī (ja to var tā saukt).
Kopš universitātes laikiem, es esmu liels zemesriekstu sviesta fans (īpaši jau krēmīgā ar riekstu gabaliņiem). BET - un šis ir svarīgi, lai tur nebūtu klāt pārlieku daudz cukura (vislabāk ja nav papildus). Vienreiz pamēģināju amerikāņu zemesriekstu sviestu un man palika slikti no tā salduma.
Man patīk to pielikt auzu putrām, uz maizītes, šokolādē ko taisu Valentīndienā, izmantojot Āzijas mērcīšu gatavošanai (priekš hot-pot), un arī kādu Indonēzijas receptīti (Satay tipa).
Latviešu Nutego iet tīri labi pie sirds. Pa reizēm uzmetu aci, vai viņiem nav jauna produkcija (un arī to izmēģinu), bet tomēr klasika ir tuvāk sirdij.
Nocenoto preču plauktiņiem nevaru paiet garām - un pa retu reizi, tos tur var atrast. Tā nu bija moments, kad man bija 5 dažādu veida sviesta burciņas. Pēc tam panašķojos, tos izmēģinot uz banāniem.
Ar tādu review, šķiet, ka būs arī jāpamēģina. Jo es arī biju pagaršojusi tieši no Amerikas atvestu, un galīgi nebija mans. Šis varētu patikt, it sevišķi kkādā sāļajā meistarojumā ![]()
Man patīk ēst ar medu uz rīsu galetēm :D Bieži to ēdu vakarā kā saldais
Oo nē - to Amerikas sviestu var tik kā tapešu klīsteri izmantot.
Latviešu manta ir tāda jaukāka un patīkamāka mūsu garšas kārpiņām. Īpaši jau mērcītēm - piemēram vasaras rullīšiem (ne spring rolls, bet SUMMER rolls). Perfekti! Tad vēl ar čilī mērcīti (vai korejiešu gochujang). Vai pat ar ķiplokiem, un japāņu dashi pulveri.
Īsts gurmāņu ēdiens!
Man pašam patīk zemesrieksta + meleņu ievarījuma kombinācija (ideāli, ja ir nepieciešams enerģijas lādiņš, darot kaut ko smagu).
Vēl, protams, nereti taisu klasisko PB&J (maize, zemesriekstu sviests, ievārījums)
Nu ko, nopirku to ar jūras sāli (lai gan abos bija vienāds daudzums - 0,7%
) kkādos ēdienos piešaut klāt - garšīgi. Bet vnk uz maizītes - man tā tekstūra laikam neuzrunā, pārāk ķepējas pa visu muti
overall jau laba manta.
mmmm… summer rolls ar zemesriekstu-tahini mērcīti… ![]()
https://www.instagram.com/p/DVft6zWjU3E/?igsh=eDcwc3IxdXpqNnM5
Nopirku pirms kādām 1-2 stundām.
Apēdu 2 cepumus. Nekā īpaša. Man liekas ka šokolādes cepums garšīgāks par šo.