Visāda veida jaunākās ziņas

Baumo, ja tevi noķers dzērumā uz divriteņa tev atņems arī B kategorijas tiesības, ne tikai velosipēda tiesības. :D

4 Likes

cik lasu, tad (ja nav auto tiesības), tad velo tiesības obligātas līdz 17 gadu vecumam, no 18 nav obligātas.
Atceros, ka 10 gados ar omu abas nokārtojām velo tiesības, man bija baigais lepnums, bet omai laikam pēc tam bija “what have I done?”, jo braukājoties kopā, vienmēr aizrādīju, ka “šis nav pēc noteikumiem un tas, un tas..” :D

5 Likes

Patiesība.

CSL 28p
Aizliegts vadīt transportlīdzekli:

1. ja pastāv kāds no šādiem nosacījumiem:

d) velosipēda, elektroskrejriteņa vai mopēda vadītājam alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles;

No vienas puses totāla figņa. Tai pat laikā jācīnās ir pret talantiem kuri visu čakarē un faktiski dēļ neliela procenta bezmadzeņu radījumu ar nēpārvaramu tieksmi pašlikvidēties aizķerot citus, tiek čakarēts vairums.

Bet tāpat lielais brālis atļaus izmantot savu kontu, vai nopirks kontu kaut kur.
Protams, policija ķers, bet vai ķers, bet gribētos redzēd reidu, kā trenkā skūterus un elektropēdas.

Kā saprotu, būs vnk lielāks sastrēgums. Bet faktiski Rīga, Jeglva un Dpils centri tiks izsvītroti no dienas kārtības :grinning_face_with_smiling_eyes:
Būs jautri. :upside_down_face:

Par civiltiesisko apdrošināšanu, kā es saprotu negadījumu statistika nav tā spīdošākā. Kā arī pērējam motorizētajam transportlīdzeklim apdrošināšana ir obligāta, nav liels lēciens, ka arī mazajam vajadzētu.

Labu risinājumu šai konflikta situācijai starp gājējiem un mikromobilitātes verķiem mēs diez vai redzēsim. Pa labam gan jau visas plūsmas vajadzētu atdalīt vienu no otras: gājējus no visa transporta, mazos verķus uz veloceliņiem, mašīnas uz brauktuves. Tādu infrastruktūru mums gan vajadzētu vēl celt un celt. :D

Pa manam te visvairāk iegāza nomas. Tās uzlika uz ielas daudz nepieredzējušus un dažreiz reibušus braucējus.

Es arī esmu redzējis Skok motorollerus braucam pa ietvēm. xD Neskatoties uz to, ka tur tomēr cilvēkam vajadzētu zināt noteikumus.

OCTA pēc idejas ir pieķēdēta transportlīdzeklim. Ja tev kāds ieskries mugurā, vismaz teorētiski eksistēs apdrošinātājs no kura pieprasīt kompensāciju.

1 Like

Nomassākumā nekas neregulēja un tās arī neregulēja līdz mirklim. Tai pat laikā, ja cilvēks nemāk novietot zolīdi braucamo maliņā nevis nomest pa vidu ielai - par ko var runāt.
Te varētu teikt ir trījstūrs no nomas, valsts un lietotājiem, visi tā vai citādi vainīgi.

Šis ar redzēts, man pilnīgi acis kubā sagāja - a ko? tā ar varēja? XD

Var būvēt, bet cik ar redzēts, tiem kam tur jābrauc - nebrauc, bet tiem, kam tur nav jāatrodas, atrodas. Protams pēdējos gados mazinās, bet tomēr. Māmiņu klubs (ne pavisām iet runa) vispār neskatās kur iet.
Arī interesantu tendenci esmu novērojis - gājēji nemaz vairs nemāk paskatīties uz brauktuvi, tik špago pāri.

15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

1 Like

Ir gan pārgalvīgie, gan bailīgie gājēji. Mani visvairāk pārsteidz tās tantiņas, kas var izdomāt močīt pāri da jebkur uz brauktuves. Tieši visvairāk pārsteidz no viedokļa, kā šīs tik ilgi nodzīvojušas ar šādiem ielas šķērsošanas paradumiem. xD

4 Likes

PSRS nevis tu gāji pāri ielai, bet iela gāja pāri tevi.

Diezgan bieži trapijos kamerā xd

7 Likes

Pa smuko! Kādas beigu atsauksme par visu pasākumu? Pats intervijās nepiedalījies?

Žēl ka man nesanāca, bet nu neko padarīt.

Brīvprātīgos jau neintervē xd
Bet bija forši, man jau ceturtās putnu dienas kā nekā. Ļoti daudzas sejas zoo pusē mainījušās

Lielākā šis reizes pievienotā vērtība bija aizkadru sarunas saistībā ar lielo reorganizāciju utt
Pluss tas ka viena no atbildīgajām kas vakar palīdzēja ir patreizējās domes mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājas meits

2 Likes

Aiziet!!! Kontakti kontaktos :smiley: Iefīrēties tajos kanālos vajag

Nekas nenostiprina kontaktu kā politiskā laulība. xD

6 Likes

ar tur kaut kur fonā sevi redzēju :grin:

Kaut kas notiek, bet nav info par to, kas notiek :frowning:

Edit: updatoja rakstu - mājā ugunsgrēks

Jau otrā degošā māja ziņās pēdējo dienu laikā.

Nu, laikam jau nekas nezināms jau nav. Ticu, ka katrs zinām kādu, kam pudele ir ļoti svarīga dzīves sastāvdaļa.

Šodien, kā reizi uzdūros šādai lietai :smiley:

8 Likes

Man vairāk interesē, ko Alberts tur nogrēkoja :joy: