Visāda veida jaunākās ziņas

Well, šis laikam ir viens produkts, par kura pazušanu es īsti nebūtu vīlies? :smiley: Galvassāpes pamatīgas pēc vienas pudeles un vēders nekad nepiekrīt.

1 Like

Ten neiet runa konkrēti ko ražo, bet problēma ir tāda, ka Latvija tādā veidā, ja turpinās, drīz neko neražos :pensive_face: Mums nebūs sava produkta ko mēs ražojam.
Es joprojām pārdzīvoju par mūsu “Dzintars”, kas bija.

2 Likes

Zini, tas arguments “Latvijā neko neražo” parasti nāk no cilvēkiem kas nemaz tā dziļi nav interesējušies ko tieši Latvijā ražo. Cik man zināms mums ir attīstīta tehnoloģiju ražošana, kuras saražoto izmanto daudzas citas industrijas. Teiksim tas pats mikrotik vai sens max

Tik tas ka vietējā maximā nevar nopirkt

5 Likes

Es nesāku, ka Latvijā neko neražo, ražo, bet ko es gribēju teikt tas, ka pēdējo laiku viss tiek pārdots un parasti tie ir kaimiņvalstis, kur to produktu tālāk un tagad ražo nevis Latvijā.

1 Like

Nu tā jau varbūt tiesa ir, ka daudzi no parasto patērētāju produktiem pāriet kaimiņvalstu īpašumā.

Bet, ir pāris lietas, kas vismaz pagaidām iet eksportā un ir populāri ārzemēs (Long Chips pat Hokkaido var atrast, Pure trifeles, Lauma un Rosme (laikam bija nosaukums?) apakšveļa, Lāči un gan jau citi. Parasti jau ir tā, ka ir uzņēmumi kas pazūd un kas parādās.

3 Likes

Oho nez kura garša japāņiem iet pie sirds :thinking:

Es uz Franciju biju aizvedusi ādažu čipsus (tos laikam gan vairs pie mums neražo) un šašlika garša viņiem bija kā debesu dāvana :joy:

1 Like

Cik atceros, kad biju uz ekskursiju ar klasi uz Ādažu Čipši ražotni, tur teica, ka uz kaut kādām valstīm viņi eksportē ar citu nosaukumu (nosaukumu neatceros).

1 Like

Jā viņi ir Taffel leišos

2 Likes

Un pat ne tikai leišos. Es Taffel arī biju redzējis citos Eiropas veikaliņos. Bet, protams, nezinu vai tas tomēr nāk no Latvijas vai nē :joy: Šprotes mums ar pieprasītas.

Oo vispār - mēs esam izlutināti ar garšām :smiley: Es nevaru iedomāties, ka man būtu kaut kādas 4-5 garšas tikai. Lai gan, viena garša, kas man patīk bet nav bieži novērojama Latvijā - ar sāli un etiķi.

Ārzemju draugi arī parasti starā par šo +, viņi arī starā par mūsu kino popkornu. Jo nekur pagaidām nav sanācis redzēt popkornu pulverīti vai garšiņas. Tikai sāļie, ar sviestu vai karameli. Viss. Nav ar sieru, trifeļu, ābolu, zemeņu utt.

Ja tā padomā, mēs esam Eiropas garšu meistari :joy:

2 Likes

Ņifiga

oho

Tur jau gandrīz Kuldīgas ūdenskrituma cienīgi skati :sweat_smile:

1 Like

Tas bija tikai laika jautājums, bet grūti spriest vai pusmiljards ir daudz, pat nezinu cik pret apgrozījumu aļikam ir peļņa
Par nelegālu preču pārdošanu “AliExpress” Eiropā nopelna pusmiljarda eiro lielu sodu – Kursors.lv Par nelegālu preču pārdošanu “AliExpress” Eiropā nopelna pusmiljarda eiro lielu sodu | Kursors.lv

Njā, tikai 2% no gada ienākumiem

Vispār tur izskatās ka bijis nenormālie plūdi! Ceļi visi pilnībā aizskaloti.

5 Likes

Eiro banknotēm būs potenciali jauni dizaini
Reku ir piedāvātie varianti

Man personīgi H un B patīk

1 Like

Šeit es arī piekritīšu. Man labāk jau putniņi nevis cilvēku preģi :sweat_smile:

Un reku visi neaizmirstam aizpildīt “survey”, lai mums tiek smukas banknotes:

https://surveys.ecb.europa.eu/10b/banknotes/share/

3 Likes

Interesanti, bet jā piekrītu ka putni labāk uz banknotēm, kuras izmanto vairākas valstis

1 Like

Hmm - izvēle sanāk burtiski tikai starp putniem un cilvēkiem :D biju cerējusi ka bus lielāka dažādība dizainiem.

3 Likes

Es arī par B un H. Laikam H visvairāk