Fandoma kalendāra collab - mēģinām vēlreiz?

Jā, pacik tie peldošie datumi, tomēr zināmāki, var ietvert.

Klasisko May 4th var ielikt :smiley:
Foruma dzimšanas dienu varētu ielikt, var atzīmēt, gan AnimeForums, gan Fandom tapšanas dienu - @Menestrels, cik ļoti gribi godināt priekšteci :D ?

Kā variants ir vēl katram mēnesim piemeklēt savu fontu, kuri mazliet līdzinās, nepadarot baigi raibu.
Lai gan esošajā piemērā fonts arī gana simpātisks un universāls jebkuram stilam.

Ķipa, tāpat kā pagājušā gadā, bet ar standarta kalendārā daļu, ja?

A kura gada taisām 2025 vai 2026? Un kādi parametri utt?
Un biš apjūku, ir jāliek mēneša nosaukums vai nē? :sweat_smile:

2027 gada.

3 Likes

Mums vairāk ir tapšanas mēnesis nevis tapšanas diena. :D

Ilustrāciju tad bez mēneša nosaukumiem.
Par tiem parametriem… Nu ja digitāls darbs tad laikam 300 dpi bija gana labs(es personīgi gan strādāju augstākā izšķirtspējā. Un es domāju ka ilustrācijas prātīgāk būtu horizontāli taisīt

2 Likes

Tas kā?

Nuu landscape nevis portrets izkārtojumā

1 Like

Var kaut kādu piemēru, ka tas izskatās?

Ķipa jā.
Pašlaik piemetot ~2/3 var atvēlēt zīmējumam iespējams, lai kur izpaustos.

Nu nekas - vesalu mēnesi pasludināsim par Fandoma mēnesi :D

Mazāk noteikti nē, var atļauties pat augstāk droši, ja nāksies staipīt pēkšņi.

Šovakar varu samest šablonu…
Vizuālai saprastu, kas mūs sagaida… varbūt vajag ko lielāku pat…
Ja nu kāds ātrāk, tad droši uz priekšu.
Papildus 5-7mm pa malām, bet augšai +2cm pieskaitīt no sākotnējā izmēra. Pa lielam tas ir visās drukās.

būtu forši

Vakars pienāca :smiley:
Piedošanu @Kristianux, tavs darbs kļuva par prototipešānas pamatu :sweat_smile: :grin:

Sarkanās malas, ko griezīs nost, viņās var līst, lai maliņas ir smukas, tomēr neko vitālu svarīgu tur neliekam.
Pelēkā zonā būs spirāle - var tu izpausties protams, bet arī tikai skata pēc.

Jautājums - vai laist zīmējumu no malas līdz malai vai mēģinam to ierāmēt kaut kā?
Fontu paņēmu klasisko ComicSans, kurš zinu daudziem potenciāli nepatīk. Bet pagaidām derēs. Lai gan pašlaik itkā neslikti izskatās, vismaz dienas.
Protams var paskatīties aktuālos un mūsdienīgākus fontus.

Augusts starpcitu ir reāls no nākamā gada. Svētku dienas paņēmu pēc principa, jo mums pastāv līdz pat 5 svētku/atceres dienām ar vēl diezgan gariem nosaukumiem.
Arī - vai liekam iekšā vārda dienas?

Varbūt Fandom dienas vajadzētu atdalīt? Oficiālās valsts dienas būtu augšā līmenī ar mēneša nosaukumu, bet mūsu dienas lejā?
Samazinot atstarpes starp datumiem, varētu sabrīvēt smuki vietu abiem.

Jāsāk atcerēties ilustrators :D PS šitos manevrus neērti taisīt.

2 Likes

idejiski izskatās labi, bet varbūt vajadzētu iekļaut arī vārda dienas( to es varu montēšanas posmā pats sakopēt, man patīk tādi monotoni darbiņi)
plus brīvdienas gan jau ka vajadzētu sarkanā krāsā

2 Likes

Viss cool, par malām saprasts. Bet, kādā izmērā tad pašu zīmējumu taisīt? :sweat_smile:

Bez tapšanas dienas/mēneša kādas vēl ir fandoma dienas? :thinking:

nu ja gala rezultātu mēs gribam a3 formātā, pēc esošā sanāktu ilustrācijas daļai būt 22 x 28 cm ar platāko malu uz leju

1 Like

Papildus atgādināt, ka vēl ir 3 mēneši pieejami.
Janvāris, septembris, un novembris

@Zimetaju_grupa un pārējie interesenti

Varam varda dienas sadalīt :grin:
Datumu pašsaprotami.

Ne nu, ja neviens negribētu, es paņemtu vēl vienu :grin:

Es šeit esmu jauniņa bet varu vienu uztaisīt prieka pēc :sun_with_face:

4 Likes

Es tik atgādinu standartu veidotājiem @H_Hercogs un @Kadiljaks, ka mm, cm un A lapu izmēri nav digitālas mērvienības. A4 datoriem neko vairāk par malu attiecību nenozīmē bez PPI (pixels per inch) mērvienības. A4 lapu var izveidot ar 70 ppi, 300 ppi, 600 ppi utt. un tie visi būs ļoti dažāda izmēra faili.

Ja pats mēneša kalendārs ir standartizēts, zīmētājiem neko vairāk par konkrētām zīmējuma izmēra norādēm nevajag. Piemēram, malu attiecība un minimālais pikseļu skaits, piemēram 2480 x 3508 px. + griešanas līnijas.

Pēc idejas tur vajadzētu būt zīmējumam. Griezuma līnijas ir tikai brīdinājums tam, ka tā ir griešanas zona. Ja nebūs zīmējuma, tur rēgosies pliks papīrs. Var tik cerēt, ka printēšanas salonā jūs sarās un liks labot, pirms printēs.

Gan jau visās zīmēšanas programmās ir iespēja uzlikt tādas kā ar lineālu novilktas griešanas līnijas.

2 Likes